Center kulture in športa Košenice Novo mesto, se po dobrem letu delovanja uveljavlja kot vse bolj priljubljena točka za športno rekreacijo in družabno koncertno dogajanje. Od ponedeljka do četrtka so naše dvorane polne rekreativnih športnikov, plezalcev, igralcev badmintona, hokeja in nogometa, petkov večer pripada ljubiteljem dobre slovenske avtorske glasbe, sobote in nedelje pa so namenjene otroškemu rajanju, treningom in turnirjem. Veseli smo, da so nas obiskovalci in ustvarjalci prepoznali kot prostor za vse generacije, vse okuse ter okolje dobrega počutja in ustvarjalne energije.

V prazničnem decembru smo poleg športnih aktivnosti pripravili tudi koncertni program v skopu cikla "v petek zvečer". Gre za izbrane koncerte slovenske avtorske glasbe, ki sicer žal nekako ne najdejo prostora v novomeških dvoranah. Že jutri na naš oder prihajajo TRETJI KANU, katerim je prvotno napovedani nastop preprečila korona, v drugo pa prihajajo zdravi in imunogroovitirani. Pogosto jih slišimo na radijskih frekvencah, medtem, ko pa nastopajo bolj redko, zato z veseljem napovedujemo krasen program veslanja po vseh njihovih albumih, premierno pa bomo lahko slišali tudi kakšno čisto svežo skladbo. 

V petek, 2. 12. prihaja skupina BO!, nekoliko zapostavljena, vendar izvrstna rock atrakcija. Pravijo, da je na njih usodno vplivala grunge glasba iz Seattlea, vendar danes drugače, samosvoje in zelo originalno nadaljujejo tradicijo tistega časa in zvoka. Še posebno pa smo ponosni, da lahko v petek, 9 .12. napovemo ekskluzivni nastop domače zasebe Drevored. Gre za legendarni band, ki se je formiral že konec sedemdesetih in je po dvajsetletni pavzi ponovno zagnal ustvarjalne motorje. Danes prihajajo v novi zasedbi, v novem zvoku in novi plošči. Koncertni december pa zaključujemo z dvema koncertoma za dober praznični žur. V petek, 16. 12. v Novo mesto prihaja Hamo & Tribute 2 Love, v petek, 23. 12. pa legendarni Klemen Klemen s svojim Trnowskim stajlom. 

Vstopnice so na voljo na naši spletni strani.