Mate Bro predstavlja novo skladbo 'Tista'. Pesem je prva predstavnica popolnoma novega žanra, poimenovanega medpoletni hit. 'Tista' opeva ljubezen do letnega časa, poletja, ko je vse malo bolje. Do letnega časa, ki nikoli noče ostati, a nam vseeno daje upanje, saj vemo, da se vsako leto vrne. Ker ljubezen ni ena sama, ljubezni je več!

Mate Bro je Tisto spisal svojemu najljubšemu letnemu času, poletju. ''Sam celo leto merim čas na način, koliko je minilo od poletja in koliko manjka do naslednjega,'' o skladbi Tista pravi Mate. In ni naključje, da so ga poletje in poletni ritmi od nekdaj vabili k sebi in da njegove pesmi pogosto dišijo po Karibih. Tudi 'Tista' je takšna: zabaven komad z navidez zmedeno instrumentacijo, saj preko elektronskega beata in basa, ki se spogleduje s trapom, igrajo zelo klasično rockerske električne in akustične kitare. Vmes pa se znajdejo celo ukulele.

Mate Bro je v lanskem letu predstavil že dve skladbi – 'Lo-fi jutro' in 'Preblizu pleševa'. Slednja je postala najbolj predvajana skladba leta na radiu Slovenia International ('Lo-fi jutro' je na 16. mestu) in na 11. mestu največkrat predvajanih na Valu 202. Tudi drugod jo oziroma ju je bilo slišati pogosto. Mate tudi letos nadaljuje solo – danes je tukaj 'Tista'. Tudi v live verziji, kot jo je Mate predstavil na Jutranjem koncertu na Valu 202 že konec lanskega leta. Kmalu prihajata še remixa skladb  'Lo-fi jutro' in 'Preblizu pleševa', na obzorju pa se svetlika tudi album.

Foto Rok Šuster