Vile na svojih krilih nosijo prah funka, bluesa in jazza ter jasno kažejo zrelost mladega glasbenika, ki ga tako občinstvo kot stroka že dolgo obožujeta. Nedvomno eden najbolj nadarjenih avtorjev na Hrvaškem, danes z velikim ponosom predstavlja album "Vile se ovdje igraju", naslednika s Porinom nagrajenega prvenca "Izbirljivo i slučajno". Matija Cvek in njegovi Funkensteini prinašajo konceptualno precej zrelejši album desetih novih skladb, ki so nastale večinoma v enem poskusu in kot rezultat 'jammanja'.

Njegovo neizčrpno energijo in strast je moč čutiti v vsakem tonu pesmi. Glasbeno vile na svojih krilih nosijo prah funka, bluesa in jazza ter jasno kažejo zrelost mladega glasbenika, ki ga tako občinstvo kot stroka že dolgo obožujeta. Svojo hvaležnost Cvek izkazuje z novimi skladbami, ob izidu albuma pa se zahvaljuje vsem, ki so kakorkoli sodelovali pri nastajanju te neverjetne glasbene zgodbe:

"Hvala vsem, ki ste pustili košček svoje duše v tem zapisu trenutka. Hvala vam za vašo neomajno vnemo, ponavljajočo ekstazo, neizčrpen talent in iskren ponos na rezultat. Hvala vam, da bomo skupaj poslušalce popeljali na potovanje z nazivom 'Vile se odvje igraju'. Pot, ki jo z mano že dolgo pišete, poznate njeno bistvo, surovine in najbolj intimne motive te male čarobnosti. Zaradi vsega, kar ste dali, je moja ljubezen za vedno vaša."

Prepustite se in uživajte v novem albumu 'VILE SE OVDJE IGRAJU', ki je od danes na voljo na vseh digitalnih platformah: https://bfan.link/vile-se-ovdje-igraju

Foto: Bojan Jambrošić