Februarski novičnik SNG Opera in balet Ljubljana.

20 let Traviate
Letos obeležujemo 20. obletnico naše aktualne postavitve Traviate, ki je doživela premiero 17. aprila 2003 v režiji Lutza Hochstraateja, s scenografijo Rudolfa Richerja, kostumi Bettine Richter, koreografijo Ivana Kosija, luč pa je oblikoval Edi Martinčić. La traviata je danes ena najbolj priljubljenih oper na svetu in sinonim za ognjemet čudovitih melodij, ki »gredo v uho«. Februarja bodo na sporedu štiri predstave, v maju pa še dve.

Romeo in Julija vas ponovno vabita
Preden se naši plesalci odpravijo na gostovanje v Trst, bodo prve štiri dni marca večno klasiko o ljubimcih iz Verone, pod katero se je v prejšnji sezoni podpisal umetniški direktor našega baleta Renato Zanella, ponovno ponudili domačemu občinstvu. Celovečerni balet Romeo in Julija, ki ga zaznamujeta ekspresivna ljubezenska glasba Prokofjeva in znamenita ljubezenska zgodba po Shakespearjevi tragediji. Ne zamudite.

Giselle
Vsem, ki si romantičnega baleta Giselle zaradi razprodanih mest niste mogli ogledati v Cankarjevem domu, smo že omogočili, da si vstopnice za kultni balet zagotovite za štiri oktobrske predstave. Predstava koreografa, nekdanjega prvaka baleta Pariške opere in dolgoletnega umetniškega vodje španske narodne plesne skupine Compañía Nacional de Danza, trenutno pa direktorja Baleta Pariške opere, Joséja Carlosa Martíneza, bo v jeseni zaživela na domačem odru. 

Zagotovite si svojo vstopnico pravočasno.

Foto: Darja Štravs Tisu