Ljubljanska glasbena scena je po novem bogatejša za novo lokacijo za vse ljubitelje jazza in vse, ki iščejo priložnost za popoln večer. Čarobnost večera in nepozabno  izkušnjo, ki združuje glasbo, kulinariko in dobro družbo, smo doživeli na slavnostnem odprtju Jazz Kluba 300, ki je nadgradnja Kluba 300 v Šiški.  Vrhunski program, prefinjen klubski ambient mehkih linij, pridušena svetloba in kristalno čisti zvok je navdušil več kot 150 znanih obrazov slovenske glasbene in igralske scene.

Slavnostni začetek nove jazz zgodbe je povezoval priljubljeni voditelj Robert Pečnik Pečo, za smeh in glasbeno obarvan nastop je poskrbela Ana Maria Mitić, glavna zvezda večera pa je bil svetovno priznani glasbenik Uroš Perić, ki ga Sheila Raye Charles, hči slavnega Raya Charlesa, opisuje kot pravo utelešenje samega Raya. Jazz Klub 300 je že s prvim dogodkom ponudil doživetje za vse čute in temu bodo ustvarjalci zavezani še naprej, saj verjamejo v prepletanje kreativnosti in sprostitve, kjer se umetnost izraža v vseh svojih oblikah.

 »Ponosna sem, da je slovenska jazz scena sedaj bogatejša. Naša vizija je ponuditi prostor za raznolike umetniške dogodke, od jazz koncertov, manjših gledaliških iger in stand up komedije, za vse ljudi v sproščenem in intimnem klubskem okolju. Želimo, da ljudje uživajo in doživijo pristno zabavo, kjer se prepletata kreativnost in sprostitev, kjer se umetnost izraža v vseh svojih oblikah. Pri nas ne bo na jedilniku zgolj jazz glasba. Gostili bom tudi druge žanre, standup komike, žanrske plesne večere ob živi glasbi in mednarodne umetniške večere. Poleg intimnih koncertov bo to prostor za gledališke predstave, simpozije, razstave. Da bo doživetje popolno, bodo obiskovalci v družbi umetniških ustvarjalcev lahko uživali tudi v hrani in izbrani ponudbi vin ter drugi ponudbi.« je na odprtju Jazz Kluba 300 ponosno povedala solastnica in vodja  Jazz Kluba 300 Sabina Franko Šešok. »Verjamemo, da bi morala biti umetnost dostopna in prijazna za vse, zato smo ustvarili prostor, kjer lahko vsakdo najde nekaj, kar ga navdihuje in povezuje,” je dodal  Kristijan Kalaba, umetniški svetovalec Jazz Kluba 300, tudi sam nekdanji glasbenik. Vse ljubitelje jazza vabijo v svoj objem ob torkih, program pa zapolnjujejo znana imena kot so BossaDeNovo, Mind Tree - Trio Smrdel Brothers, Denise Dantas kvartet iz Brazilije in številni drugi.

Popoln večer in nepozabno izkušnjo, ki združuje glasbo, kulinariko in dobro družbo, so na slavnostnem odprtju doživeli tudi številni znani obrazi: Erika Žnidaršič, Lojze in Romana Krajnčan, Rajmond in Metka Debevec, Gorka Berden, Vesna Janković, Mija Janković, Azra Pucko, Gaja Prestor, Jana Šušteršič, Luka Markus in drugi. »Vau, kot bi stopila v kakšen jazz klub v svetovnih prestolnicah,« je svoj prvi vtis delila igralka Gorka Berden, pevka Jana Šušteršič pa dodala: »Ambient je popoln, akustika je super, atmosfera pa skrivnostna in čarobna. Tukaj se bom večkrat ustavila, saj imajo res pester program.«

PRIHAJAJOČI DOGODKI
26. 9. Mind Tree: Trio Smrdel Brothers
3. 10. Denise Dantas kvartet (BRA)
10. 10. Acid Jazz: DM's RE:Union
17. 10. Večer vokalnega Jazza: Ajda Stina Turek
24. 10. Herbie Hancock night: Power Rhodes Trio
7. 11. Funk Jazz: Funk Fact
14. 11. Zavod 2-5-1: Sarah Železnik in Nejc Škofic trio
28. 11. Latin jazz večer: Bossa de Novo
5. 12. Jazz Ladies
12. 12. Zavod 2-5-1: Igor Matkovič Quartet
2. 1. Jazz tako kot nekoč: ZibiJazzBand
9. 1. A new experience: Adriano Trindade (BRA)

Dobrodošili v Jazz Klub 300, uživajte in doživite pristno zabavo!

Foto: Anže Krže