Samantha Maya predstavlja že tretjo skladbo tega leta, v kateri tokrat združuje svoji dve veliki strasti – filozofijo in glasbo! Samantha Maya po uspešnem januarskem duetu 'Le spomin' in rokerskem 'Adrenalinu' na radijske postaje pošilja novo skladbo YIN&YANG, katere besedilo je pisala skozi celo leto. Pri ustvarjanju je ponovno sodelovala s svojo stalno ekipo – Kevinom Koradinom in Cliffordom Goilom, ki sta poskrbela za glasbo.

Gre za mešanico filozofskega koncepta in tradicionalne romantike, preko katere opeva lepoto medsebojnega dopolnjevanja. »Večina jih verjame, da simbol 'Yin in Yang' predstavlja neko razdvajanje … torej tistega kar ni “črno” od tistega kar ni “belo”. A simbol v bistvu predstavlja nenehno dopolnjevanje. Dobrih stvari ne bi mogli prepoznati brez izkušnje slabih ter obratno,« razloži mlada umetnica, prav tako študentka filozofije, pedagogike in andragogike na Filozofski fakulteti.

Kot nam je zaupala, je glavna misel pesmi YIN&YANG, da bi vse v naših življenjih dobro teklo, dokler bi bilo v popolnem razmerju teh obeh polov. »Največja napaka je, ko skušamo skrivati dele sebe pred svetom, saj si tem ne dovolimo čutiti vsega kar čutimo, niti si ne dovolimo biti to kar zares smo. Tako v njej prepevam, naj Yang pusti, da sem mu Yin, hkrati pa naj se Yang prepusti mojemu Yin-u. Po mojem mnenju se torej nasprotja ne privlačijo, ampak dopolnjujejo. In ta nasprotja ne obstajajo samo zunaj nas, temveč tudi znotraj« še doda.

Skladbi prav tako prilaga videospot, tokrat delo nove ekipe, ki pa smo si ga lahko premierno ogledali že včeraj. V njem na svojevrsten način predstavi »svetlobo« in »temo« omenjenega filozofskega koncepta ter njuno dopolnjevanje. »Yin energija je temna, predstavlja noč, intuicijo, ženstvenost, sproščenost, Yang pa je nasprotje tega in tako predstavlja svetlobo, dan, razum, ambicije in vztrajnost. V spotu smo to predstavili na način, da so kadri do drugega refrena svetli in bolj premišljeni, kasneje pa se vse skupaj zatemni, moj ples in obnašanje pa postaneta bolj sproščena, intuitivna.«

Kot smo pri Samanthi Mayi že vajeni, je tudi tokrat aktivno sodelovala pri sami kreaciji vizualne zgodbe, a tokrat ob pomoči nove snemalen ekipe. Skozi scenarij, ki ga je spisala tedne pred začetkom snemanja sta jo vodila Ela Mimi Prinar in Matic Bitenc ter ustvarila produkt, ki vsekakor pusti svoj pečat.

Foto: Ella Mimi Pirnar