Spoštovani in spoštovane, zaradi številnih neresničnih trditev, ki so se v zadnjem tednu pojavile tudi v slovenskih medijih o pevki Senidah (po katere pooblastilu se obračam na vas), povzete pa so bile po tujih medijih, vam pošiljamo prikaz nasprotnih dejstev. Izpostavljamo nekaj zavajajočih in lažnih navedb, ki so se pojavile v člankih oziroma prispevkih v tiskanih in spletnih medijih. Javnosti želimo sporočiti preverljive informacije oziroma dejstva, s katerimi demantiramo lažne novice, ki so se v zadnjem času pojavile v srbskih in bosanskih tabloidih, številni slovenski mediji pa so žal neresnične navedbe nekritično povzeli in objavili. 

Spodaj po alinejah navajamo in demantiramo naslednje trditve, ki smo jih zasledili (tudi) v slovenskih medijih:

- Pevka Senidah ni in ni nikoli bila pogodbeno nikoli vezana na kakršno koli skupino pevcev ali glasbeno založbo. Svoje poslovno udejstvovanje upravlja samostojno preko svojega podjetja SNDH d.o.o. (pred tem Senida Hajdarpašić s.p.), s tega naslova se tudi financira vsa produkcija, povezana z njenim glasbenim in ostalim ustvarjanjem. Izjeme so sponzorske kampanje, s katerimi ima izvajalka (ali je imela) pogodbeno razmerje in sodelovanje. Namigovanja o finančnem vlaganju zunanjih sodelavcev v glasbeno kariero izvajalke Senidah ali znamke SNDH so zavajajoča in neutemeljena, obenem pa škodijo ugledu in dobremu imenu izvajalke ter njeni blagovni znamki.
- Senida Hajdarpašić je imela ustni dogovor s koncertnim promotorjem s področja Bosne in Hercegovine o neekskluzivnem zastopanju v časovnem obdobju med letoma 2018 in 2020. Njun odnos je bil korekten, a se je zaključil leta 2020. Ostale večkrat v člankih omenjene osebe so bili sodelavci navedenega promotorja in niso bili zastopniki pevkinega koncertnega poslovanja. Od prekinitve sodelovanja z omenjenim koncertnim promotorjem, je izvajalka s svojo skupino izvedla preko 100 glasbenih nastopov na področju bivše Jugoslavije in celotne Evrope. Koncerti so se odvijali na vseh večjih festivalih v regiji in ostalih glasbenih prizoriščih s kapacitetami  od 1000 do 50.000 obiskovalcev.

Vsi koncerti so minili brez zabeleženih incidentov. Vse nasprotne trditve so lažne in zavajajoče.
- Trditve o bombnih napadih na izvajalkine sodelavce v Ljubljani in Sarajevu so neresnične. Koncertno poslovanje pevke Senidah je razdeljeno na dva dela in nima sedeža ne v Ljubljani ne v Sarajevu. Prav tako nam niso znani podatki o napadih z eksplozivnimi sredstvi na drugih lokacijah, ki bi bili kakorkoli povezani s pevko ali njenim podjetjem. Omenjene trditve so zavajajoče, neresnične in lahko finančno škodujejo poslovanju blagovne znamke Senidah.
- Izvajalka Senidah je nazadnje obiskala mesto Sarajevo leta 2021, ko je nastopala s pevcem Dinom Merlinom, in sicer v sklopu Sarajevskega filmskega festivala. Dogodek je minil brez incidentov. Vse omembe, ki trdijo nasprotno, so neresnične, neutemeljene in škodujejo ugledu blagovne znamke Senidah. 
- Poudarjamo tudi, da noben nastop pevke Senidah ni bil prekinjen zaradi domnevne sprožitve solzivca. Vse trditve o omenjenih incidentih so neresnične in zavajajoče.
- Objave oziroma prispevki, ki se v zadnjem tednu pojavljajo v nekaterih medijih, ogrožajo in škodujejo Senidi Hajdarpašić osebno, blagovni znamki oziroma podjetju SNDH, javni osebnosti Senidah in njenim sodelavcem. Neresnične in neutemeljene navedbe, povzete po rumenem oziroma tabloidnem tisku iz Srbije ter Bosne in Hercegovine, pa blagovni znamki Senidah povzročajo tudi poslovno škodo. 

Slovenske medije, ki so neresnične trditve in zavajajoče navedbe, prvotno objavljene v tujem tabloidnem tisku, objavili v svojih edicijah, pozivamo, da članke oziroma prispevke umaknejo ali dopolnijo/popravijo v skladu z zgoraj demantiranimi dejstvi. V prihodnje prosimo, da se v skladu z novinarskim kodeksom informacije pred objavami preverijo. Zoper morebitne prihodnje škodljive, neresnične in žaljive objave pa bomo uporabili ustrezna pravna sredstva. 

ODVETNIK Dino Bauk v imenu pevke Senidah in njenih poslovnih ter glasbenih sodelavcev.

Foto: Matic Kremžar