SUBSTRAT je potujoči mednarodni festival in konferenca neodvisnih in samoniklih glasbenih prizorišč, ki ga je regionalna mreža neodvisnih koncertnih prizorišč EEnlarge Europe ustanovila leta 2022. 

Cilj tega vsakoletnega dogodka je ponuditi stično točko predstavnikom neodvisnih glasbenih prizorišč ter postaviti v ospredje njihove težave in potrebe. SUBSTRAT zagotavlja platformo za razpravo in obravnavo pomembnih tem, tako na odru kot zunaj njega. V letu 2023 bo SUBSTRAT potekal med 8. in 10. marcem v Zagrebu na Hrvaškem v prostorih legendarne Močvare. Dnevni konferenčni program bodo dopolnili večerni koncerti hrvaških in regionalnih glasbenih zasedb. 

SUBSTRAT bo vsako leto obiskal drugo mesto in ponudil edinstveno platformo za poglobljeno spoznavanje lokalne scene države gostiteljice. Prvi napovedani izvajalci za SUBSTRAT Zagreb so hrvaške zasedbe Čuvarkuća, Revirgin, ROLO in Skotni Vrag, poleg njih pa še Laplander iz Srbije, Spiral Mind iz Slovenije in Zimbru iz Romunije. Za predstavnike regionalnih klubov je udeležba ob predhodni prijavi brezplačna.

Več informacij o dogodku je na voljo na spletni strani eenlargeeurope.com/substrat