Kaj poslušajo Slavoj Žižek, Manca Košir, Martin Golob in Tilen Artač? V novi seriji Moj klasični hit bomo izvedeli, katero klasično delo jim je najbliže. Predvajali jih bomo v sklopu oddaje Na utrip srca ob sredah od 8. 2. ob 20. uri na TV SLO 2.

Glasba, ki jo človek posluša, zelo veliko pove o njegovi osebnosti in o njegovem značaju, zato gledalci z vizualno razgibanimi oddajami lahko znane Slovence spoznate na prav poseben način. Tudi znane osebnosti imajo svoje najljubše klasične skladbe, vendar tega iz medijev ne (iz)vemo. Iz sveta znanih Slovencev so ustvarjalci v letošnjem ciklu oddaj Moj klasični hit izbrali zanimive osebnosti različnih poklicev. V ciklu štirih oddaj bomo tako spoznali glasbeni okus filozofa Slavoja Žižka, župnika Martina Goloba, publicistke, promotorke branja in prostovoljke hospica Mance Košir ter violončelista, komika in imitatorja Tilna Artača.

Oddaje so v Uredništvu glasbenih in baletnih oddaj TV Slovenija posneli na slikovitih lokacijah Podpeškega jezera, Sv. Ane, Tivolija, Grosupljega in Tehniškega muzej Bistra. Govorci so iskreno in z žarom govorili o tematiki, o kateri sicer ne govorijo, in presenetili z veliko ljubeznijo do klasične glasbe. Oddajo bogatijo tudi posnetki glasbe v izvedbi Simfoničnega orkestra in zbora SNG Maribor, Marthe Argerich in številnih drugih vrhunskih glasbenikov. Idejno zasnovo za oddajo je pripravil Daniel Celarec, ki je tudi scenarist in urednik oddaje, režiral jo je Aleksander Šmuc, direktor fotografije in snemalec je bil Uroš Hočevar, montažer je bil Andrej Modic.

Foto: Željko Stevanić