Optius e-informator
12September 2019

BARETÉ QUARTET & THE 1000 STREETS' ORCHESTRA

12.09.2019 ob 20:15

Velika dvorana Kulturnega doma Nova Gorica

IZREDNI KONCERTI: BARETÉ QUARTET & THE 1000 STREETS' ORCHESTRA
Četrtek, 12. september 2019, ob 20.15
Velika dvorana Kulturnega doma Nova Gorica

V četrtek, 12. septembra 2019, ob 20.15 vabimo na koncert Kvarteta Bareté in big banda The 1000 Streets' Orchestra. 26 glasbenikov je združenih v prvi skupni projekt dveh zasedb iz Furlanije-Julijske krajine, v katerem se združujeta prefinjenost kvarteta, ki pluje med jazzom, tangom, swingom in glasbami sveta, ter eksplozivnost big banda The 1000 Streets’ Orchestra. Projekt, ki ga sofinancira Avtonomna dežela Furlanija - Julijska krajina, je nastal iz želje po novih aranžmajih za skladbe iz plošče Mirage, zadnjega albuma Kvarteta Bareté. Plod sodelovanja pa je tudi nekaj novih skladb, ki so ob tej priložnosti nastale izpod rok kvarteta in nekaterih članov orkestra. Vstopnice so po nižji ceni 12 € v predprodaji do petka, 6. septembra, sicer pa bodo na voljo po redni ceni 16 €. Vabljeni!

Bareté Quartet tvorijo štirje glasbeniki, ki sicer prihajajo iz različnih glasbenih področij, a se prefinjeno združujejo v svojih originalnih skladbah, kjer se arhaični zvoki spajajo z modernejšo in ljudsko glasbo preko harmonij sodobnega jazza. Zasedba, ki jo tvorijo Giampaolo Mrach na harmoniki, Pierpaolo Gregorig na saksofonih, Mario Castenetto na tolkalih in Alessandro Scolz na klavirju, je osvojila drugo mesto na mednarodnem tekmovanju PIF v Catselfidardu (Ancona, Italija). Na povabilo organizatorjev 42. edicije taistega tekmovanja in festivala je leta 2017 kvartet tam osvojil tudi nagrado “Premio Fedeltà”. Leta 2018 je s Thomasom Ganschem, trobentarjem skupine Mnozil Brass, kvartet sodeloval na festivalu “Ottoni a Oriente” v Tricesimu (Videm, Italija).

Big band The 1000 Streets’ Orchestra je debitiral leta 2016 v Slovenskem stalnem gledališču Trst, vse od takrat pa je nastopil tudi v drugih pomembnih tržaških gledališčih (Rossetti, Bobbio) ter na številnih festivalih v Italiji in Sloveniji (Far East Film Festival, Jazz Festival v Trentu, Lakeness Festival, Muggia Jazz Festival, Barcolana 50 etc.). Orkester je sodeloval z mnogimi znanimi pevci, kot so Maurizio Vandelli iz Equipe 84, Joe Bastianich in Leonardo Zannier. S slednjim je big band pripravil izjemno uspešen glasbeni spektakel “Goodbye Trieste”. Med pomembnejša sodelovanja sodi tudi tisto z bombastičnim pevskim triom “Les Babettes” iz Trsta.

Vstopnina: 12 € (v predprodaji do 6. septembra), 16 € (redna cena)


Nazaj