Kabi CRM
19Junij 2018

CARMEN MANET

19.06.2018 ob 20:00

CANKARJEV DOM

Carmen manet, ženski pevski zbor iz Kranja, ki je pred kratkim zaključil snemanje svojega prvega studijskega albuma Apollo 18 in lansko leto osvojil lovoriko Evrovizijski zbor leta, se intenzivno pripravlja na vrhunec letošnje sezone. Na koncertu v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma, ki se bo zgodil 19. junija, bo proslavil tudi izid svojega studijskega prvenca.

S svojim programom bo pevski zbor posegel po svojih in vaših najglobljih čustvih. Potopil se bo v svoje bistvo, v vso barvitost, večplastnost in pristnost naše esence ter izpostavil edinstvenost, ki se skriva za obrazi deklet. Koncertni program bo sestavljen iz dveh delov in bo potekal pod dirigentsko taktirko Primoža Kerštanja. V prvem delu bo zbor predstavil delo »Magnificat« norveškega klasičnega skladatelja K. A. Arnesena. Skladatelj je znan po zborovskih delih, ki jih spremljajo klavir ali orgle in obsežnih skladbah za zbore in orkestre. Carmence bodo delo izvajale v sodelovanju s Komornim godalnim orkestrom Slovenske filharmonije, ansamblom štirinajstih godalcev, ki deluje od leta 1993 in ima za sabo že več kot 400 koncertov doma in v tujini.

Povezovalni del koncerta so Carmen manet prepustile karizmatičnemu igralcu Aljažu Jovanoviću, ki od leta 2008 domuje v ljubljanski Drami. Že kot študent je leta 2006 prejel nagrado Sklada Staneta Severja za študente igre, leto kasneje Borštnikovo nagrado za mladega igralca za vlogo Levka v predstavi Ojdip v Korintu. Prejel je tudi priznanje Združenja dramskih umetnikov Slovenije za igralske dosežke.

Drugi del programa bo obsegal dela: skladatelja, pedagoga in zborovodje Ambroža Čopija, skladatelja in tenorista 19. stoletja Frana Gerbiča, kanadskega skladatelja filmske glasbe Christopha Becka in norveškega skladatelja in glasbenika Froda Fjellheima, norveškega skladatelja in pianista Ola Gjeila, kanadskega skladatelja, znanega predvsem po glasbi za opero, televizijo in zborovsko glasbo Tobina Stokesa ter latvijskega skladatelja in profesorja na oddelku za kompozicijo latvijske Akademije za glasbo Ēriksa Ešenvaldsa.

Poslušalci bodo na koncertu lahko slišali tudi obe zmagovalni skladbi z izbora »Evrovizijski zbor leta 2017«: »Ta na Solbici« Samota Vovka in »Adrca« Katarine Pustinek Rakar. Poleg tega bodo dekleta premierno izvajala tudi najnovejšo skladbo »Apollo 18«, ki jo je Samo Vovk za zbor napisal posebej za to priložnost.

Poleg omenjenih nastopajočih se bodo dekletom na odru pridružili tudi glasbeniki: Gašper Jereb, ki ni samo odličen pianist in organist, temveč tudi avtor zborovske glasbe, Nastja Vovk, bobnarka, ki bo zaigrala na djembo ter pianistka Neža Koželj, študentka Univerze za glasbo in upodabljajočo umetnost v Gradcu ter članica klavirskega dua Duo Scaramouche.

CARMEN MANET - CANKARJEV DOM, 19. JUNIJ OB 20.00
Tonski tehnik: Danilo Ženko
Svetlobni tehnik: Nikola Podlesnik
Vizažistke: Amber Rot, Nika Žigante in Zoja Prokopović
Tehnična podpora zbora: Gregor Jeraša
Režiserska podpora zbora: Aleš Verbič
Tehnični vodja Cankarjevega doma: Gregor Karpov
Organizator in producent: Žiga Pišlar in Agencija Koncerti
Organizator in producent: Vladimir Mihajlovič in Glasilka
Odnosi z javnostmi: Vladimir Mihajlović in Glasilka

Program, idejna zasnova in tekst: pevke Carmen manet in dirigent Primož Kerštanj
Koncert snema: RTV Slovenija

Predprodaja vstopnic
Informacijsko središče in prodaja vstopnic CD (podhod Maxija)
T (01) 2417 299 E vstopnice@cd-cc.si

Ob delavnikih odprto od 11. do 13. in od 15. do 20. ure, ob sobotah od 11. do 13. ter uro pred prireditvami. Nakup vstopnic tudi pri pooblaščenih prodajalcih (M holidays, Petrol, Kompas, Alpetour, mojekarte.si idr.), po telefonu (01) 2417 300, ob delavnikih od 11. do 13. in od 15. do 16. ure, ter na spletu.


Nazaj