Bonajo spletna trgovina
17September 2020

CHICOS DE NAZCA & INGRIT SCHŰLLER

17.09.2020 ob 19:00

Letni vrt Gala hale

FUZZTIVAL predstavlja: CHICOS DE NAZCA & INGRIT SCHŰLLER
Četrtek, 17.9.2020 ob 19. uri / Letni vrt Gala hale

Fuzztival naj bi bil mali dvodnevni festival tik pred začetkom poletja 2020. Od super lineupa nam je uspelo prestavit vsaj en tuj bend in ga spojit z enim domačim. Ime smo obdržal, ker nam je všeč in se veselimo, da vas naslednje leto morda spet povabimo na pravi mali festival.
Letos pa zgolj in nič manj kot dva odlična koncerta!!

CHICOS DE NAZCA
Bend iz Santiaga de Chile je leta 2010 ustanovil Francisco “Kb” Cabala, sicer tudi član La Hell Gang in Cindy Sisters. Trenutno bazirani v Berlinu se bodo po izzivov polnem letu prvič srečali tudi s slovenskimi poslušalci. Rodovitna pokrajina čilenskega psihedeličnega rocka je bila v zadnjih nekaj letih dobro zastopana s strani zasedb kot so Föllakzoid, The Holydrug Couple, The Psychedelic Schafferson Jetplane, svoje mesto med njimi pa so si s številnimi odličnimi izdajami zagotovili tudi Chicos de Nazca. Zasedba med raziskovanjem gorskih meglic rada zapade v ponavljajoče, eksplodirajoče rife, ki se v trenutku zamaknjenosti zazdijo večni. Med repetitivnimi deli režejo v dušo poslušalca in z neskončnimi odmevi rišejo prostor za raziskovanje razširjene zavesti.

INGRIT SCHŰLLER
Skrivnostneži, ki bi do danes lahko preigrali že vse slovenske odre. Pa raje vadijo, vadijo, vadijo… Med vsakim ponovnim povratkom na oder pa dokažejo, za kako nepogrešljiv delček domače scene v resnici gre! Navkljub navidezni kitarski podrejenosti glasbenega ustvarjanja, je psihedelična zasedba Ingrit Schűller daleč od klasičnega rockovskega žaganja. Melanholične žalostinke se dopolnjujejo z živahnimi, a še vedno temnačnimi ritmi. Oviti v prelivajoče projekcije ter s kitarsko manipulacijo na trenutke ustvarjajo vtis elektronskih žanrov in s tem presežejo žanrske stereotipe. Postpankovsko vulgaren vokal, ki udarja prek melodičnih delov, poda skupini prepoznaven šarm in poslušalca navdahne s svežo doktrino šoka.

Vstopnina: 6 € z rezervacijo, 8 € na dan dogodka
Music policy: chilean psych/psychedelic rock/fuzz exploration

*v primeru slabega vremena bo koncert izveden v dvorani z omejeno kapaciteto!


Nazaj