Eurogarden
13December 2019

Dub Club / Mad Professor (Mezzanine remix edition)

13.12.2019 ob 22:00

Gala hala

Dub Club: MAD PROFESSOR (Mezzanine remix edition)
Petek / 13. december, ob 22h 
Support: Michel Pfeifer (LjubljanJah vibes), Selector OhoRoho
Music policy: dub/reggae/jungle

Nori Professor vrača udarec z doslej neizdanim dub albumom iz leta 1998 ''Massive Attack Vs Mad Professor Part II (Mezzanine Remix Tapes)’’, ki je v omejeni nakladi prvič zagledal luč sveta septembra letos. Ob tej priložnosti bomo v Gala hali priča čarovnijam in trikom velikega profesorja, ki bo za mešalno mizo v živo neponovljivo postregel z zmiksano različico verzij omenjenega albuma. Prav tako bomo deležni dobre doze duba in novitet iz bogate zakladnice profesorjevega Ariwa studia.

Mad Professor, rojen kot Neil Fraser v južnoameriški Guyani, se je že od otroštva navduševal nad elektroniko (pri devetih letih je sestavil svoj prvi radio!) in tako tudi v šoli dobil svoj nadimek, po katerem ga poznajo po celem svetu. S trinajstimi leti se je preselil v London in nadaljeval z eksperimentiranjem v elektroniki, z leti nabral ogromno opreme in se posvetil glasbi, predvsem dubu. Po tem, ko je sestavil svojo prvo mešalno mizo, je leta 1979 ustanovil svojo založbo »Ariwa« in istoimenski studio. Sčasoma je poleg Ariwe zagnal še studio ”Are We Mad?” in danes deluje v obeh.

V osemdesetih se je uveljavil s serijo dvanajstih albumov ”Dub Me Crazy!”, ki je pritegnila poslušalce tudi izven reggae dub krogov. V svoji bogati karieri je sodeloval z eminentnimi imeni, kot so Lee ”Schratch” Perry (oba smo v Gala hali imeli čast skupaj gostiti lansko leto), Johny Clarke, U Roy, Yabby You, Horace Andy, Bob Andy, Michael Prophet, Max Romeo, Kofi, Aisha, Sister Audrey, Macka B, Pato Banton, John McLean, Earl 16, Sly & Robbie, Mafia & Fluxy in drugi. Sredi devetdesetih je svoj legendarni status le še utrdil z remiksanjem drugega albuma Massive Attack, sledili so še remiksi Depeche Mode, Beastie Boys, Jamiroquai, Rancid ter produkcije za velike založbe, kot so Sony Music, EMI, Warner Brothers, Capitol Records in Virgin Records.

Mad Professorjev zvok tako potuje skozi različne stile od lovers rock-a, dub-a, reggae-ja, roots-a v trip hop, techno in drum and bass. Na koncertu v Gala hali boste imeli redko priložnost slišati remikse tretjega albuma Massive Attack Mezzanine v živo. Za glasbo pred in po nastopu bosta poskrbela OhoRoho in Michel Pfeifer, ki vas bosta popeljala od duba do jungla in vsega, kar je vmes, predvsem pa vam zagotavljata obilico plesne glasbe, kot se za mesec december spodobi.

Vstopnina: 8 € earlybird (samo na koncertu Ras Mc Bean & Soulcraft, 28.11.2019), 10 € v predprodaji (One Way, Gala hala na dogodkih), 12 € na dan prireditve


Nazaj