Kabi home office
29November 2021

EVA-NINA KOZMUS in QUATUOR VAN KUIJK

29.11.2021 ob 20:15

Velika dvorana Kulturnega doma Nova Gorica

GLASBENI ABONMA
EVA-NINA KOZMUS, flavta Godalni kvartet QUATUOR VAN KUIJK
Ponedeljek, 29.11.2021, ob 20.15
Velika dvorana Kulturnega doma Nova Gorica

III. koncert
EVA-NINA KOZMUS, flavta & godalni kvartet QUATUOR VAN KUIJK 
Nicolas Van Kuijk, violina
Sylvain Favre-Bulle, violina
Emmanuel François, viola
Anthony Kondo, violončelo

Mlada, a že mednarodno uveljavljena flavtistka Eva-Nina Kozmus bo na tretjem abonmajskem koncertu poustvarjalne moči združila s francoskim godalnim kvartetom Quatuor van Kuijk. Prvonagrajenka mnogih državnih in mednarodnih tekmovanj je edina slovenska evrovizijska zmagovalka, saj je zmagala na prestižnem tekmovanju Evrovizijski mladi glasbenik leta 2010 na Dunaju. Eva-Nina je redna gostja različnih evropskih festivalov. S samostojnimi koncerti se je že predstavila v mnogih evropskih državah, v Rusiji ter Ameriki, kot solistka pa sodeluje s številnimi orkestri, kot so npr. Dunajski radijski simfonični orkester, Simfonični orkester Toleda, Orkester RTV Slovenija, Orkester Slovenske filharmonije, Romunski radijski orkester, Berlinski mladi simfoniki idr. Kot ljubiteljica komorne glasbe sodeluje v različnih domačih in mednarodnih komornih zasedbah.

Tudi mednarodno uveljavljen kvartet Van Kuijk se vse od svojega nastanka leta 2012 v Parizu lahko pohvali z vrsto nagrad z velikih mednarodnih tekmovanj. Člani zasedbe so postali tudi BBC-jevi umetniki nove generacije 2015–17 in se uvrstili na prestižni seznam Rising Stars za sezono 2017–18 mreže ECHO, ki združuje največje evropske koncertne dvorane. Prejete nagrade in laskavi naslovi omogočajo ansamblu, da se pojavlja na vseh največjih mednarodnih prizoriščih in s svojim slogom, talentom ter energijo osvaja strokovno in občo javnost.

Program:
A. Beach: Tema z variacijami, za flavto in godalni kvartet
J. Haydn: Divertimento za flavto, violino, violo in violončelo v G-duru, op. 5/2, Hob II:G4
F. Mendelssohn-Bartholdy: Godalni kvartet št. 2 v a-molu, op. 13
W. A. Mozart: Kvartet za flavto, violino, violo in violončelo v D-duru, K 285

Koncert bo izpeljan ob doslednem upoštevanju pogoja PCT in zmanjšanem številu razpoložljivih sedežev v dvorani, zato izvenabonmajske vstopnice niso na voljo.

Foto: M. Marinšek