Bonajo spletna trgovina
13Avgust 2015

GRAJSKA NOČ ZVEZD POD ZVEZDAMI: OTO PESTNER S PESMIMI ELVISA PRESLEYJA IN LADO LESKOVAR S PESMIMI FRANKA SINATRE

13.08.2015 ob 21:00

Ljubljanski grad

Grajsko dvorišče, Grajska planota 1, Ljubljanski grad, Ljubljana
OTO PESTNER PREPEVA ELVISA PRESLEYJA (13. 8.) IN LADO LESKOVAR PREPEVA FRANKA SINATRO (20. 8.) - ZVEZDI ZVEZDAM NA DVORIŠČU LJUBLJANSKEGA GRADU

Edinstveni ambient Grajskega dvorišča Ljubljanskega gradu bo v poletnem mesecu avgustu zaživel z dvema neprekosljivima slovenskima pevcema, ki obujata živi spomin na dve svetovni legendi. Oto Pestner z The Lucky Cupids bo v četrtek, 13. avgusta, ob 21.00, ob 80. obletnici rojstva Kralja rock'n'rolla Elvisa Presleyja to noč obogatil s svojo vrhunsko interpretacijo njegovih največjih, že zimzelenih pesmi, kot so Love Me Tender, Are You Lonsome Tonight, Heartbreak Hotel, All Shook Up, Devil In Disguise, Don't Be Kruel, Love Me, Jailhouse Rock in mnogih drugih.

Že teden dni kasneje, v četrtek 20. avgusta, pa boste na istem prizorišču lahko doživeli najlepše skladbe legendarnega Franka Sinatre, ki se je rodil pred 100 leti, v izjemni interpretaciji Lada Leskovarja in Gipsy Swing kvinteta. Med skladbami tega nepozabnega ameriškega pevca, boste prav gotovo slišali pesmi, kot so My Way, Strangers In The Night, Moon River, All Of Me, Everybody Loves Somebody in številne druge legendarne skladbe, ki odzvanjajo po celem svetu tudi že 8 desetletij!

In ne pozabite: na voljo je omejeno število vstopnic, ki so že na voljo na spletni strani www.eventim.si in na njihovih prodajnih mestih po Sloveniji! Ne zamudite dveh izjemnih zvezdnih večerov na Ljubljanskem gradu, kjer bodo zvezde izvajale pesmi – zvezd!

OTO PESTNER – GLASBA ELVISA PRESLEYJA OB 80. OBLETNICI NJEGOVEGA ROJSTVA
Oto Pestner in Elvis Presley – mnogi najdejo med njima kar nekaj povezav. Nenazadnje sta oba rojena v znamenju kozoroga (Oto – 4. januar, Elvis – 8. januar), seveda v različnih glasbenih obdobjih. Ko se je Oto rodil (1956), je v istem času Elvis objavil svoj prvi single za založbo RCA Victor, Heartbreak hotel/I was the one. Ko je Elvis (na žalost) leta 1977 umrl, je Oto v tem času izdal single ene svojih največjih uspešnic iz obdobja slovenske popevke, Vrača se pomlad.

V spomin temu velikanu je Oto posvetil dvojni album z naslovom Spomini na Elvisa, kjer je predstavil Elvisove najlepše balade v originalu in v slovenskih verzijah. Besedila za le-te je pripravil Tomaž Domicelj. Promocija tega programa je kmalu sledila na razprodanih koncertih Elvis je živ v sodelovanju z Rokom Ferengjo in njegovim bandom.

Oto Pestner je sodeloval s priznanimi svetovnimi imeni, kot so Golden Gate Quartet, Bobby McFerrin, Mercer Ellington, Dexter Gordon, New York Voices, Sheila Raye Charles, The Brown Sisters, Ladies of Song, B. B. King, Acappella, Ridgewood Baptist Choir, New Swing Quartet, Perpetuum Jazzile, Divas, Oliver Dragojević, The Eugster Brothers in mnogimi drugimi. V 45. letih delovanja je Oto Pestner nastopil na okoli 10.000 koncertih v Sloveniji, Sovjetski zvezi, Avstriji, Nemčiji, ZDA, na Hrvaškem, Poljskem, v Švici, na Češkem in drugod. Oto Pestner je v svoji karieri izdal preko 45 solističnih albumov, s skupino New Swing Quartet nadaljnjih 45 albumov, z Alpskim Kvintetom preko 30 (nekateri prodani v milijonskih nakladah), ter sodeloval še na preko 50 različnih nosilcih zvoka.

Skupina The Lucky Cupids je bila ustanovljena leta 1994. Repertoar skupine zajema predvsem rockabillyjevsko glasbo s prizvokom petdesetih let v lastni interpretaciji. Nastopali so že po vsej Sloveniji v vseh večjih dvoranah in na festivalih. Več informacij o projektu.

LADO LESKOVAR – PESMI NEMINLJIVEGA FRANKA SINATRE OB 100-LETNICI ROJSTVA
Poseben program Lada Leskovarja, ki ga izvaja s pomočjo Gipsy Swing kvinteta ob podpori dveh odličnih kitaristov, daje brezčasnim hitom Sinatre živahno in atraktivno preobleko. Lado Leskovar je posnel več kot 300 popevk in šansonov. Igral je tudi v nekaterih slovenskih filmih. Po končani nižji gimnaziji se je vpisal na Pomorsko srednjo šolo v Piranu, kjer je maturiral leta 1961. Svojo prvo glasbeno nagrado je osvojil leta 1963 na Slovenski popevki na Bledu s pesmijo Malokdaj se srečava. Leta 1967 je s pesmijo Vse rože sveta zastopal Jugoslavijo na tekmovanju za Pesem Evrovizije na Dunaju. Kot novinar in urednik je deloval na RTV Slovenija. Od leta 1998 je slovenski ambasador UNICEF-a.

Lado Leskovar je od sredine šestdesetih let, takrat je začel svojo pevsko kariero z zmago na oddaji Pokaži kaj znaš, ena osrednjih slovenskih pevskih osebnosti. Preizkušal se je v različnih zabavno-glasbenih zvrsteh, uveljavil se je v slovenskem, tedaj jugoslovanskem, in evropskem glasbenem prostoru (tu velja spomniti na njegovo izjemno pevsko kariero v Sovjetski zvezi in v nekdanji Jugoslaviji), pesmi, ki jih je pel na festivalih (tako na Slovenski popevki, kot v Opatiji in še kje), pa so bile velikokrat nagrajene z najvišjimi festivalskimi priznanji.

Omenimo naj le nekatere izmed festivalov, na katerih je Lado Leskovar nastopil z velikim uspehom, ob domačih so tu še mednarodni – Evrovizija, Intervizija, Glasba ne pozna meja, Jazz z Elizejskih poljan … Prepeval je še v Barceloni, Budimpešti, Moskvi, Montreauxu in seveda po vsej nekdanji Jugoslaviji. Za domače in evropske diskografske hiše je posnel vrsto plošč in kaset, v radijske fonoteke je tako prispeval več kot 200 pesmi.  Kar preko 300 posnetkov, plošč, kaset, nastopov na TV, festivalov, filmov je za Ladom. In jih bo še! Gotovo!

Njegova pevska kariera je bila povezana tudi s filmskimi vlogami, najbolj odmevna je bila v slovitem angleškem filmu Isadora, v katerem je zaigral ob Vanessi Redgrave. Angleška igralka se je priklonila pevcu in prijatelju Ladu Leskovarju, ko se je udeležila njegovega samostojnega koncerta v ljubljanskem Cankarjevem domu ob 30-letnici Leskovarjeve pevske kariere.

Lado Leskovar se je kot pevec uveljavil v mnogih zabavno–glasbenih zvrsteh, vsekakor pa je dosegel enega svojih pevsko ustvarjalnih vrhuncev z imenitnim interpretiranjem tako slovenskih, kot tudi svetovno znanih šansonov. Njegova doživeta tenkočutna interpretacija šansonov Zakaj, Glažek vinčka, Vagabund, Pismo za Mary Brown, Tvoje oči Marija, Nekoga moraš imeti rad, Nathalie, Nedelja na Orlyju, Otrok, Potraži me u predgradju, Poslednja postaja,  … - omenili smo le nekatere - ga je uveljavila kot imenitnega šansonjerja, ki mu je uspelo umestiti šanson tudi v slovenskem okolju. Tu pa najdemo tudi Leskovarjevo intimno in pevsko vezanost na nepozabno poezijo in šansone Franeta Milčinskega – Ježka.

Neponovljiva večera na čarobni in elitni lokaciji, nepozabnih legend ameriške glasbe, Elvisa Presleyja in Franka Sinatre, dveh glasbenih Kraljev, v interpretaciji vrhunskih domačih izvajalcev Ota Pestnerja in Lada Leskovarja, bosta zagotovo nekaj prav posebnega, večera, ki se vam bosta za vedno vtisnila v spomin na poletje 2015, na poletje v grajskem ambientu pod zvezdami – na neminljive glasbene zvezde! Število vstopnic je omejeno.

Cene vstopnic:
- v predprodaji 22,00 EUR,
- na dan koncerta 25,00 EUR.

Internetna prodaja: www.eventim.si

Predprodajna mesta: Hiše vstopnic Eventim Si (Tivoli Ljubljana, Citypark Ljubljana, Kino Šiška Ljubljana, Križanke Ljubljana, Mestni trg Ljubljana, Hiša športa Ljubljana, Europark Maribor, Citycenter Celje, Klicni center: 1977) in partnerska prodajna mesta: Petrol, Pošta Slovenije, Big Bang, Kompas, (K)kiosk, 3DVA Trafika, Mercator Hipermarket, M Holidays, Svet Knjige in Palma turistična agencija

Foto: Tjaša Oman


Nazaj