Kabi home office
12Oktober 2021

M.U.G. Trio: Marko Brdnik, Uroš Rakovec, Gašper Peršl – Mislec

12.10.2021 ob 19:30

Klub Cankarjevega doma, Ljubljana

M.U.G. Trio, ki ga sestavljajo harmonikar Marko Brdnik, kitarist Uroš Rakovec in bobnar Gašper Peršl, ljubitelje čezžanrskih zvočnih potovanj razveseljuje z novo ploščo Mislec, s katere kljub aktualnemu premišljujočemu tonu vejeta svetloba in optimizem. Glasbeni virtuozi jo bodo med poslušalce pospremili v torek, 12. oktobra, ob 19.30 v Klubu CD v Ljubljani.

Marko Brdnik (harmonika), Uroš Rakovec (kitara) in Gašper Peršl (bobni) delujejo kot solisti, komorni in studijski glasbeniki. Vsak zase in včasih skupaj igrajo v različnih domačih in mednarodnih avant-rockerskih, jazz, etno-jazz in drugih že večkrat nagrajenih zasedbah ter ustvarjajo glasbo za gledališke in plesne predstave in filme. Brdnik in Rakovec sta uigrana glasbena naveza, katere ustvarjanje je leta 2016 dalo svojstveni zvok albumu z naslovom Leta, s katerim sta navdušila tako poslušalce kot kritike. Mojstrsko se izogneta stereotipom, kakršnih smo vajeni iz zasedb, v katerih imata osrednjo vlogo harmonika in kitara, njun prepoznavni zvok pa je z dodatkom Peršlovih bobov pridobil na dinamiki, s svojeglavo in stilsko neopredeljeno glasbeno govorico pa trio tako nagovarja širše, tudi mlajše občinstvo.

M.U.G. Trio v jesen vstopa z novo ploščo Mislec, ki bo v začetku oktobra izšla v digitalni obliki in kot gramofonska plošča. V inštrumentalnih skladbah se mešajo sodobni jazz, improvizirani in popularni glasbeni tokovi, ki jih žlahtnijo vplivi klasične glasbe, klasičnega rocka in hip hopa. Glasbeni virtuozi na plošči Mislec skozi čezžanrsko zvočno potovanje premišljujejo o aktualnem družbenem dogajanju, kljub temu pa iz njihove polnokrvne glasbe vejeta tako dobrodošla svetloba in optimizem. Ploščo Mislec bodo prekaljeni glasbeniki Marko Brdnik, Uroš Rakovec in Gašper Peršl premierno predstavili v torek, 12. oktobra 2021, ob 19.30 v Klubu Cankarjevega doma v Ljubljani.

Prisrčno vabljeni! 

Foto: Borut Bučinel


Nazaj