Bonajo spletna trgovina
26Marec 2022

MRM trio + Lina Rica

26.03.2022 ob 20:00

Cirkulacija 2

KUD Mreža / FriFormAV
MRM trio & Lina Rica
Cirkulacija 2, Podhod Ajdovščina 2, Ljubljana
Sobota, 26. 3. 2022, ob 20.00
Vstopnine ni / Vabljeni_e!

MRM TRIO sestavljajo dobro poznana imena eksperimentalne scene iz Srbije, Avstrije in Hrvaške: Marina Džukljev (orgle Eco Tiger), Richie Herbst (modularni sintisajzer) in Miodrag Gladović (električna kitara, elektronika). Člani MRM z improvizacijsko igro dinamičnih in gostih dronov, ki jih v živo obdelujejo, modulirajo in kombinirajo, stremijo k odkrivanju skritih zvokov. V Cirkulaciji² se bo „dronenje“ MRM prvič prepletalo z živo vizualizacijo, ki jo bo ustvarjala, lokalna intermedijska umetnica, Lina Rica. MRM TRIO je nastal na 5. Kongresu svobodne misli in glasbe Improcon, ki se leta 2019 uprizoriščil v Bistrici ob Sotli. Marina, Richie in Mijo, redki udeleženci Improcona z neprenosnimi instrumenti so naključno srečali v prostoru, kjer so bili njihovi instrumenti in oprema nameščeni in poskusili igrati skupaj. Kmalu so začutili medsebojno »kemijo« in nemudoma in-situ posneli album "“Ears are for ringing“, ki bo letos izšel pri avstrijski založbi Interstellar Records. Po snemanju albuma je MRM TRIO nastopal na festivalih Sinelinea, Audio art (Hrvaška) in Pohoda (Slovaška), njihove posnetke so predvajali na avstrijskem Radio ORF, Radiu Beograd 2 in Radiu Rojc, Pula.

MARINA DŽUKLJEV (Novi Sad) je pianistka, pedagoginja in aktivna izvajalka klasične, sodobne in prosto improvizirane glasbe. Na novosadski Akademiji umetnosti je diplomirala iz klavirja in se kmalu priključila kvartetu, septetu in velikim zasedbam skladatelja in violista Szilarda Mezeija. Z improvizirano glasbo se je srečala na delavnicah in kmalu začela sodelovati s številnimi priznanimi glasbeniki in glasbenicami, med drugimi z: Albertom Markosem, Isabelle Duthoit, diebom 13, Vascom Trillo, Noidom, Joelom Gripom, Mio Dyberg, Tristanom Honsingerjem, Hansom Kochom, Jonasom Kocherjem, Christofom Kurzmannom. Igrala je na evropskih in regijskih festivalih in v številnih koncertnih serijalkah: Konfrontationen Nickelsdorf, V:NM Graz, Novosadski Jazz festival, Mednarodni glasbeni festival Interzone, Švicarski dnevi glasbe v Srbiji, Fono Budai Zenehaz (Budimpešta), Audioart festival (Pula), Ring Ring (Beograd), Izlog suvremenog zvuka (Zagreb), Cerkno Jazz Festival, Neposlušno (Ljubljana), FRIMSyd (Švedska), Sajeta (Tolmin), Jazz Festival Kanjiža. Trenutno deluje v zasedbah: duo dieb13 / Marina Djukliev, Mia Dyberg / Marina Djukliev, Noid / Marina Djukliev Porteleki / Djukliev ter tria Fresh Dust, Mezei / Trilla / Djukliev, tria MRM, Vicente / Djukliev / Almes, in mednarodne zasedbe Shalter. Svojo glasbo je izdala pri založbah: FMR (UK), Leo Records (UK), Slam Productions (UK), WMAS (SRB), Klopotec (Slo), Interstellar records (AT). Marina je kuratorica in organizatorka koncertne serije Improstor ter Festivala u opozicii u Novom Sadu.

RICHIE HERBST (Gradec) je avstrijski glasbenik in zvočni umetnik, ki uporablja analogni modularni sintetizator in efekte. Herbst je poleg MRM tria, član dua Regolith inGraškega improvizatorskega orkestra. Svoj glasbeni pečat je pustil v mnogih sodelovanjih, med drugimi z: ZS, Patrickom Wurzwallnerjem, Tumidom, Arminom Steinerjem Robertom Lepenikom, Yvonne Hofmeister, Haraldom Hofmeisterjem, Gigijem Grattom, Angelico Castelló, Christofom Kurzmannom, Elisabeth Harnik in Fredom Frithom. Herbstsvoje glasbeni angažma širi tudi na druga področja. Herbs je soustanovitelj založbe Interstellar Records), vodi radijsko oddajo „Final Transmission Radio Show“ na Radio Fro in piše članke in recenzije za glasbeno revijo freiStil Magazin.

MIODRAG GLADOVIĆ (Zagreb) je diplomirani inženir elektrotehnike, glasbenik in multimedijski umetnik. Več let je izjemno aktiven na sodobni umetniški sceni, bodisi kot član umetniškega dua Lightune.G z Bojanom Gagićem, bodisi samostojno. S svojim inženirskim znanjem in izjemno ustvarjalnostjo nenehno prispeva k inovativnosti projektov v pri katerih sodeluje. Kombinacija punk pristopa in DIY etike, dve desetletji glasbenih izkušenj v stilsko različnih skupinah in projektih, vključevanje in uporaba novih tehnologij v umetniško delo, senzibilnost za sodobno glasbo in umetnost - vse to so razlogi, da je Gladović postal eden najbolj uglednih imen v sodobni hrvaški umetnosti.

LINA RICA (Ljubljana) je intermedijska umetnica, ki deluje na področju instalacij z uporabo videa, grafike, fotografije, animacije in zvoka. V svojem delu obravnava družbene procese preteklih in sedanjih svetov ter njihove vplive na posameznika. Leta 2008 je končala študij grafike na Akademiji za likovno umetnost v Zagrebu. Za svoje grafike, ki so del zbirk MGLC, Oficina Arara, Critical Mass in Femicomix Portfolio, je prejela več nagrad. Med leti 2012 in 2016 je skupaj z Boštjanom Čadežem vodila društvo za produkcijo in promocijo sodobne umetnosti in galerijski prostor GaleRica v Makarski. Z video performansi je nastopila na več festivalih in dogodkih v klubih in avtonomnih kulturnih centrih ter sodelovala z več umetnicami in umetniki. Od leta 2019 je del avdiovizualnega eksperimentalnega ansambla Marta Fakuch. Od leta 2020 je del avdiovizualnega tria Etceteral. Živi in dela v Ljubljani.

Dogodek na FB. Koncert bo izveden s podporo MOL-Oddelek za kulturo v sodelovanju s Cirkulacijo².

Vlada z Odlokom o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19, ki je začel veljati 21. februarja 2022, sprošča omejitve tudi na področju kulturnih dejavnosti in kolektivnega uresničevanja verske svobode. Prenehale so veljati vse začasne epidemiološke omejitve pri izvajanju kulturnih prireditev in drugih kulturnih storitev ter pri kolektivnem uresničevanju verske svobode. Preventivni higienski ukrepi ostajajo odločilnega pomena.