6December 2019

Mark Požlep in Igor Feketija: Bolj čudno od raja

06.12.2019 ob 20:00

Intimni oder GT22

Vabimo vas na koncertno-dokumentarni performans z naslovom Bolj čudno od raja, ki bo v Mariboru, 6. in 7. decembra ob 20. uri na Intimnem odru GT22.

Pred nekaj leti se je prvenstveno vizualni umetnik Mark Požlep odpravil na na prvi pogled čudaško turnejo: s pianistom Igorjem Feketijo sta obiskala vrsto domov za ostarele po državah bivše Jugoslavije. Tam sta upokojencem odpela venček jugoslovanskih glasbenih uspešnic iz petdesetih in šestdesetih let. Mark je Bolj čudno od raja že predstavil galerijsko, za kar je prejel tudi nagrado skupine OHO 2016, tokrat pa bomo imeli na Intimnem odru priložnost prisostvovati gledališki različici projekta, ki krmari med koncertom, potopisom in druženjem.

Bolj čudno od raja je nostalgični dokumentarni performans, nekaj med koncertom, potopisom in druženjem. Govori o staranju, o skupnih in ločenih usodah, o ponovnem vzpostavljanju razrušenih odnosov in podrtih skupnosti. Govori o generaciji, ki je v skupni državi preživela skoraj celo življenje in tisti, ki jo je okusila zgolj v rani mladosti. O človeku in njegovi večni želji po spremembah, o neverjetni zmožnosti grajenja in uničenja. Govori o Marku in o vseh nas. Edinstvena priložnost spoznati karizmatičnega Marka in njegov izviren, pogumen projekt!

Nastopata: Mark Požlep, Igor Feketija
Koncept: Mark Požlep
Dramaturgija in videografija: Jure Novak
Scenografija: Meta Grgurevič
Kostumografija: Dajana Ljubičić
Oblikovanje luči in tehnično vodstvo: Grega Mohorčič
Fotografije in izvršna produkcija: Barbara Poček
Produkcija: Gledališče Glej
Organizacija gostovanja: Moment in GT22 Maribor
V sodelovanju: Vilinsko mesto 2019 / Vetrinjski dvor Maribor

www.moment.si

Število sedežev je omejeno. Vstopnina: 7 evrov / 5 evrov (študenti, dijaki, samozaposleni in upokojenci) / 0 evrov (brezposelni) Rezervacije sprejemamo na rezervacije@moment.si.


Nazaj