Kabi home office
21Maj 2019

Nadježda Budnickaja, violina, Sanja Repše, violončelo in Miha Štokelj, klavir

21.05.2019 ob 20:00

Frančiškanski samostan Kostanjevica v Novi Gorici

Nadježda Budnickaja, violina, Sanja Repše, violončelo in Miha Štokelj, klavir
Torek, 21.05.2019, ob 20.00
Frančiškanski samostan Kostanjevica v Novi Gorici

Violinistka Nadježda Budnickaja je diplomirala leta 2004 v razredu prof. Aleksandra Meljnikova, podiplomski študij je pa zaključila 2007. V času študija se je večkrat udeležila mojstrskih tečajev in festivalov doma in v tujini ter je laureat mendarodnega tekmovanja. Trenutno je zaposlena v orkestru Bolšoj teatra v Moskvi, je pa tudi solistka Ansambla violinistov Bolšoj teatra.

Sanja Repše je leta 2004 diplomirala na Državnem konservatoriju P. I. Čajkovski v Moskvi pri prof. Igorju Gavrišu. Med študijem se je udeležila dveh državnih tekmovanj, obakrat prejela prvo nagrado v kategoriji violončelo in dve leti kasneje v disciplini komorne skupine z godali v zasedbi “Slovenskega klavirskega tria”. Podiplomski študij je nadaljevala pri prof. Cirilu Škerjancu (AG Ljubljana), prof. Jean Barthu (Ecole normale de Musique v Parizu) in prof. Nataliji Gutman (Scuola di Musica di Fiesole). Bila je štipendistka Mestne občine Ljubljana ter Ministrstva RS za kulturo. Koncertira doma in v tujini (Rusija, Nemčija, Španija, Belgija, Portugalska, Francija, Hrvaška, Italija) na solističnih recitalih, s simfoničnimi orkestri ter v komornih zasedbah. Kot solistka z orkestrom in v komorni skupini je igrala v nekaj znamenitih dvoranah: Balšoj zal v Moskvi, Konzerthaus v Berlinu, Veliki avditorij Gulbenkian v Lizboni, Palais des Beaux-Arts v Bruslju … V duu in drugih komornih sestavih sodeluje s pianisti iz različnih evropskih držav. Poleg koncertiranja se aktivno posveča predajanju znanja mlajšim generacijam. Zaposlena je na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana, poučuje pa tudi na Glasbenem ateljeju Tartini. Je soavtorica učbenika Prvi koraki za začetnike na violončelu in avtorica Štirih koncertinov za violončelo in klavir za učence nižjih razredov glasbene šole. S svojimi starejšimi učenci in dijaki sestavlja ansambel violončel, za katerega večino priredb, ki so žanrsko raznolike, napiše sama.

Miha Štokelj je maturiral leta 2000 na gimnaziji v Novi Gorici in zaključil deset razredov klavirja v tamkajšnji glasbeni šoli, kjer je bil šest let učenec profesorja Sijavuša Gadžijeva, priznanega klavirskega pedagoga iz Moskve. Študij klavirja je nadaljeval na Državnem konservatoriju P. I. Čajkovskega v Moskvi pri profesorjih Vladimirju Viardoju, Dmitriju Saharovu in Mihaelu Lidskemu. Leta 2005 je diplomiral in si pridobil naziv artist komorne zasedbe, korepetitor, profesor in koncertni pianist. Nastopal je v Sloveniji, na Hrvaškem, v Rusiji in Italiji ter se udeležil več mednarodnih mojstrskih tečajev priznanih klavirskih pedagogov. Od leta 2007 poučuje klavir na Glasbeni šoli Nova Gorica.

Program:
D. Šostakovič:
Klavirski trio št. 2 v e-molu, op. 67
Andante
Allegro non troppo
Largo
Alegretto

B. Glavina:
6 fragmentov za violino, violončelo in klavir
1. Spomin
2. Pogum
3. Idila
4. Pozabljena fantazija
5. Kakor hočete
6. Proti zmagi

J. Brahms:
Trio za klavir, violino in violončelo št. 2 v C-duru, op. 87.
Allegro
Andante con moto
Scherzo (Presto, Poco meno presto, Presto)
Allegro giocoso

Več informacij


Nazaj