Optius e-informator
1Julij 2019

OTVORITEV JULIJSKEGA LETNEGA VRTA: SVEMIRKO

01.07.2019 ob 21:00

Gala hala, AKC Metelkova mesto

OTVORITEV JULIJSKEGA LETNEGA VRTA: SVEMIRKO
1. julij 2019, ob 21h; Letni vrt

Svemirko. Pika. Morda je to že povsem zadosten opis za otvoritveni dogodek, ampak dajmo se ne šparat. Odprtje julijskega vrta Gala Hale bo grandiozno. Sezono poletnih dogodkov v Gala Hali otvarjamo sa mudima. Prihaja namreč hrvaška emo-macho pop senzacija Svemirko.

Fantje zafrkantje so že leta 2017 s prvo ploščo Vanilija s svojim prijetno nostalgičnim zvokom osvojili srca celotnega Balkana. Na prvi posluh glasba zveni, kot da jo poslušamo na predvajalniku kaset. In to sredi osemdesetih, ko smo še živeli v skupni državi. Nikoli ne bi rekli, da to glasbo ustvarjajo fantje, rojeni v devetdesetih. Druga plošča, Tunguzija, ki je izšla leta 2018 je Svemirka ustoličila kot sodobnega princa retro ex-yu zvoka, kjer kraljujejo sintetizatorski zvoki osemdesetih, groovy bas ter clean kitarce, potopljene v chorus efekt. Nadgradili so ga z večjo uporabo elektronike, predvsem ritem mašin in še z večjo izrabo sintov. 

Omeniti velja, da je Svemirko projekt večnega romantika Marka Vukovića, ''seljaka iz Đakova'', kot si pravi sam, ki je ustvarjal kot solo glasbenik kar nekaj let, preden mu je končno uspelo najti glasbene somišljenike, ki jih je potem vzel v svoj bend. Marko praktično vso glasbo in tekste piše sam, prav tako je zadolžen za snemanje in produkcijo albumov. Lahko bi tudi rekli, da so Svemirko popolni terasa bend. In nikjer v Ljubljani ni lepše terase in lepšega vrta, kot pri nas. Julij in avgust, vsak dan, razen nedelje. Veliko koncertov. Veliko dobrih partijev. Dobre družbe in hladnih alkoholnih zvarkov. Popolno poletje!

Music policy: ex-yu/80’s/indie pop/emo-macho pop

*v primeru slabega vremena bo prireditev potekala v dvorani s pričetkom ob 21h!


Nazaj