Optius e-informator
12December 2019

Rapetek Extra: Diamond D, Sadat X, Large Pro, AG (ZDA)

12.12.2019 ob 21:00

Gala Hala

Rapetek Extra: Diamond D, Sadat X, Large Pro, AG (ZDA)
Četrtek / 12. december, ob 21h 

LIVE:
DIAMOND D (DITC) 
Sadat X (Brand Nubian) 
Large Pro (Main Source) 
AG (Show & AG / DITC)
DJs: Supastar in NBGT
Music policy: hip hop

Prihajajo ne ena, ne dve, niti tri, ampak kar štiri legende newyorške klasične šole hiphopa! Diamond D, AG, Sadat X in Large Proffesor. Imena, ki so skupaj ustvarila zajetni delež zgodovine boombapa in golden ere vzhodne obale. Diamond in AG, oba člana zloglasnega kolektiva DITC, ki je narekoval tako produkcijske kot lirične trende rapa 90. let.

Prvi - eden prvih pravih diggerjev v hiphoperski igri, brezhiben tako za MPCjem kot gramofoni in mikrofonom, hiphoperski allrounder, avtor neštetih podtalnih klasik in enega najkoherentnejših albumov sploh Stunts, Blunts, & Hip Hop. Drugi, Andre The Giant, ki je že kot najstnik kazal neverjeten talent za raperski flow in se kasneje tudi razvil v enega hudejših liricistov. Divji kavboj Sadat X, ki tako s skupino Brand Nubian kot samostojno velja za enega najkonsistentnejših emsijev sploh. Large Proffesor, še en fleksibilnež, producent, digger, zbiralec vinila, tehnično podkovan didžej, ki zna tudi prijeti za mikrofon in ki je že leta 1991 s svojo legendarno skupino Main Source poskrbel za enega prelomnih albumov Breaking Atoms.

Štiri glave, ki so vse zavihale rokave in močno sodelovale pri vleki hiphopa iz stare šole v zlate čase. Prav vsi so začeli in prve, danes že kultne rilise nizali na prehodu 80. let v 90., potem pa zares zarezali v sceno v letih, ki so za večno vklesana v zgodovino kot leta "pravega hiphopa". Prihaja ekipa emsijev, digerjev, didžejev in producentov resnih in zajetnih CV-jev. Diamond in Sadat se vračata po desetih letih, Large Pro po petnajstih, AG pa bo v Ljubljani nastopil sploh prvič!

Vstopnina:
x 13 € v predprodaji (One Way Store, Gala Hala na dogodkih)
x 15 € na dan koncerta


Nazaj