Moja zaposlitev e-informator
15Avgust 2018

V Brežice prihaja Orchestra Barocca San Marco

15.08.2018 ob 19:30

Grad Brežice

Dragi prijatelji stare glasbe in festivala Seviqc Brežice, na praznično sredo, 15. avgusta 2018, v Grad Brežice prihaja italijanska zasedba Orchestra Barocca San Marco pod vodstvom dirigenta Paola Faldija s koncertnim programom Antonio Vivaldi: Arije in koncerti. S sopranistko Lucio Cortese in solisti nas bodo popeljali v beneška gledališča 18. stoletja, kjer je bila uprizorjena večina Vivaldijevih oper.

Uro pred koncertom, ob 19:30, bo festivalski predtakt, kjer bo dirigent in oboist Paolo Faldi predstavil koncertni program in še kakšno zanimivost. Po pogovoru, ki bo v angleščini, sledi ogled razstave Posavskega muzeja Brežice Časi na vasi, etnografski filmi po resničnem življenju Kapelcev in Pišečanov.

Ob 20:30 uri sledi koncert. Paolo Faldi pravi: »Antonio Vivaldi je bil eden najbolj briljantnih, eruptivnih in presenetljivih violinistov in skladateljev svojega časa. V knjižnici Biblioteca Nazionale di Torino, kjer se nahajajo skoraj vsi Vivaldijevi operni rokopisi, sem našel veliko oper serij, pri katerih so morali sodelovati najbolj pametni, briljantni in virtuozni pevci na svetu. Nekaj teh arij sem vključil v naš program skupaj z nekaterimi virtuoznimi koncerti za godala in pihala, kot sta oboa in trobenta.«

Vstopnice so na voljo v predprodaji po ugodni ceni 20 EUR, izkoristite pa lahko tudi mnoge druge ugodnosti. Naročilnico najdete tukaj. Prav tako lahko vstopnice za koncert kupite preko spletni strani Eventim.si ali Eventimovih prodajnih mestih.


Nazaj