Kabi home office
15Avgust 2019

WAND se vračajo v Ljubljano!

15.08.2019 ob 10:06

Letni vrt Gala Hale

WAND - 15. avgust 2019, ob 21h; Letni vrt

Nadnaravno. Čarovniški trik? Ne, to ni trik. Je pa čarovnija. How do they do it?! Ne vemo... Ampak s čarovniško palico. WAND se vračajo v Ljubljano! In to na letni vrt Gala Hale! In to 5 let kasneje, odkar so nazadnje zatresli Ljubljano in pisca tega teksta spremenili v fanboya. Leta 2014 so napadli Kino Šiška ob podpori domačih Nikki Louder. Napad na ušesa je bil brutalen in več kot uspešen. Čarovnija? Da.

WAND je bend iz Los Angelesa, ki deluje od leta 2013. V zgolj šestih letih je skupina nanizala že kar 5 albumov. In to dobrih. Njihova glasba je mutirala od psihedeličnih in stonerskih začetkov na albumih Ganglion Reef in Golem, do folk rocka na albumu 1000 Days, nakar je vse prejšnje vpliva združila in v svoj zvok dodala še dodaten element art rocka in eksperimentale na novejših albumih Plum in Laughing Matter. Slednji je letošnji album, v sklopu katerega promocijske turneje nas bodo obiskali tudi v Gala Hali!

Frontman, kitarist in vokalist Cory Hanson je zaslužen za nastanek benda in njihove muzike. Njegov prepoznaven in liričen vokal s teksti, ki velikokrat poskušajo osmisliti različne aspekte moderne družbe ter virtuozno in eklektično igranje jazzmaster kitare da skupini edinstven karakter in močan izraz. Občasno za mikrofon stopita tudi Sofia, sicer zadolžena za klaviature in sinte ter (na novem albumu) tudi bobnar Evan, ki poleg vsega rad izda tudi kako pesniško zbirko. Skupino zaokrožita še Lee na basu in Robert na drugi kitari.

Člani WAND so varovanci famozne založbe Drag City (Ty Segall, Stereolab, Ghost, Joanna Newsom itd.) in vsestranski glasbeniki, močno vpleteni v trenutno zelo vplivno alter rock sceno v Ameriki. Cory je sodeloval z Mikalom Croninom, še pred WAND igral v Meatbodies, skupaj z bobnarjem Evanom pa sta bila člana spremljevalnega benda Ty-ja Segalla v sklopu njegove turneje ob izdaji albuma Emotinal Mugger leta 2016.

Bend je nedavno bil tudi na turneji z japonskimi psihedeličarji Kikagaku Moyo, ki Ljubljano obiščejo en dan prej v Kinu Šiška. Zato po Šiški nujno še v Galo, da doživite ta polnomasten kombo v vsej svoji lepoti!

Music policy: psychedelic rock/art rock/folk/garage rock


Nazaj