Optius e-informator
31Avgust 2019

ZATVORITEV POLETNE SEZONE: YGT

31.08.2019 ob 21:00

Letni vrt & Gala hala

ZATVORITEV POLETNE SEZONE: YGT
After: .čunfa & Eros b2b, Nebelung
Sobota / 31. avgust, ob 21h / Letni vrt & Gala hala

YGT (Your Gay Thoughts) je glasbena skupina oziroma (kot sami radi pravijo) avdiovizualni kolektiv iz Ljubljane. Če povzamemo opis na njihovi spletni strani, so se člani Gregij, Fejzo in Mina spoznali na pustolovščini v Panama Cityju, ko so iskali začarano lobanjo starodavnega južnoameriškega princa. Mit ali resnica, kdo bi vedel? Dejstvo pa je, da 31. 8. špilajo na sklepnem dogodku Podaljšanega bivanja na Letnem vrtu Gala Hale!

Skupina je v zadnjih letih delovanja postala ena izmed prepoznavnejših in bolj opevanih akterjev mlajše neodvisne scene. Imajo unikaten elektronski zvok, ki ga sami radi opredelijo kot post-pop, vsebuje pa veliko različnih zmesi, od ambientale, synth-popa, chillwavea, lounge jazza ter seveda plesne elektronike. Ta elektronika je v živo izvedena z Gregijem na bas kitari, sintih, matricah ter sanjavih vokalih, Fejzom na sample padih ter vizualno umetnico Mino, ki s svojimi projekcijami zasedbo utopi v živobarvne halucinogene gmote iluzij.

YGT so na sceni pustili vidne sledi. Leta 2014 so domačemu občinstvu prvič resneje stopili v zavest kot del karavane Klubskega maratona Radia Študent. Zatem so kot zmagovalci prvega natečaja za kulturni evro Kina Šiška posneli in izdali izjemno odmeven debitantski album The Watercolours, ki je izšel tudi pri kanadski založbi King Deluxe. Veliko so koncertirali širom Evrope. Takrat enkrat se je končala tudi skupna pot z Luko Uršičem aka KALU-jem, ki je več let kot član zasedbe soustvarjal glasbo in pisal komade. Na najnovejšem, prav tako odmevnem albumu Sinking Ship, ki je izšel v začetku letošnjega leta, najdemo še Uršičev komad Sign. Plata Sinking Ship je poleg King Deluxe izdala tudi newyorška založba Youngbloods, bend pa je izdajo napovedal z veličastnim videospotom hoollywoodskih dimenzij v režiji Sama Masona.

V dvorani vas bosta za mešalko pričakala čunfa in Eros, cimra in občasna houserja, ki ju druži tudi skupna oddaja Dormiotti na Neodvisnem obalnem radiu, pridružil se jima bo Nebelung. Toliko, da je jasno, da se bo plesalo do jutra.

Vstopnina: 5 € v predprodaji, 7 € na dan koncerta

Music policy: electronica/dance/post-pop/ambient/chill

*v primeru slabega vremena bo prireditev potekala v dvorani s pričetkom ob 22h!


Nazaj