Optius e-informator
14December 2022

Dora Tomori + Veronika Nikolovska

14.12.2022 ob 20:00

Klub Channel Zero

Veronika Nikolovska

Veronika Nikolovska

Dora Tomori

Dora Tomori

Dora Tomori + Veronika Nikolovska
Tenkočuten večer mladostniškega srcozloma
Sreda, 14. 12. ob 20.00 | Channel Zero | Vstopnina: 7€­

Dragi prijatelji in ostali podporniki domačega koncertnega dogajanja, pred vami je najava koncerta dveh mladih slovenskih kantavtoric Dore Tomori in Veronike Nikolovske. Dora Tomori v novi luči predstavlja pesmi s svojega debitantskega dolgometražca, premierno pa se bo predstavila tudi mlada kantavtorica Veronika Nikolovska.

Dora Tomori: Dora Tomori je svež glas mlajše generacije slovenskih ustvarjalcev, ki skozi glasbo raziskuje svojo notranjo topografijo in zunanji svet, ki jo obdaja. Devetnajstletna kantavtorica se v svojih intimnih besedilih dotika tem osamljenosti, svobode in ljubezni, ki so jo obdajale v času karantenskega ustvarjanja. Minimalistična estetika in emotivna atmosfera njenih skladb vas bo spomnila na sodobno indie folk, emo in rock pesmopisje avtoric, kot so Phoebe Bridgers, Julien Baker in Clairo. V zadnjem letu je svoj koncertni repertoar širila na prizoriščih kot so Kino Šiška, Gala Hala, klub Gromka, poleg tega pa je v intimni zasedbi preigrala tudi razne manjše odre po Sloveniji. Pesmi s svojega debitantskega dolgometražca, ki bo izšel spomladi, bo predstavila v spremljavi Timoteja Pozniča (kitara; Masaž) in Maksa Rozmana (bobni; Masaž, Regen). 

Veronika Nikolovska: Za uvod v večer bo z debitantskim nastopom poskrbela dvaindvajsetletna pevka Veronika Nikolovska. Kantavtorica trenutno v svetu glasbe še išče svojo pot, se izobražuje in odkriva ozadje ustvarjanja v glasbeni industriji. S svojo kariero je pričela pred tremi leti in v tem času izdala pet singlov.  Material za besedila črpa iz svojih izkušenj odraščanja, podpira pa jih z žanrsko raznolikimi podlagami. Na kitari jo bo spremljal igralec in glasbenik Gašper Lovrec.

Koncert se bo zgodil v sredo, 14. decembra, v metelkovskem klubu Channel Zero.