Bonajo spletna trgovina
22September 2023

GODALNI KVARTET CARPE ARTEM

22.09.2023 ob 20:00

Kanal ob soči, trg Kontrada

MEDNARODNI FESTIVAL IMAGO SLOVENIAE
Petek, 22. september 2023, ob 20.00
Kanal ob soči, trg Kontrada

GODALNI KVARTET
CARPE ARTEM (Slovenija)

Veronika Vilar Brecelj, violina
Miladin Batalović, violina
Nejc Mikolič, viola
Nikolaj Sajko, violončelo

Vabljeni na čaroben koncert komorne glasbe v izvedbi Godalnega kvarteta Carpe Artem, ki ga Ustanova Imago Sloveniae pripravlja v sodelovanju s Prosvetnim društvom »Soča« Kanal. Koncert se bo odvil v sklopu  44. mednarodnega festivala sodobne glasbe Kogojevi dnevi. Glasbeniki Godalnega kvarteta skupaj muzicirajo že od študentskih let. So uveljavljeni glasbeniki, s pestro kariero, prejemniki mnogih nagrad in priznanj. Vsako leto se sestanejo na koncertnem ciklu Carpe Artem v organizaciji Društva za komorno glasbo Amadeus v Sloveniji. 

Rdeča nit programa je tokrat glasba iz novega sveta. Dvořak nas popelje v čas, ko je živel v ZDA in bil navdihnjen z ameriško glasbeno tradicijo in naravo. Z novo celino je povezan tudi preostali del programa: "Four on the Floor" mlajšega ameriškega skladatelja Judda Greensteina, skladba bo premierno izvedena v Sloveniji, združuje inovativne zvočne pristope z močnim ritmičnim vzdušjem. Dominik Jakšič, slovenski skladatelj mlajše generacije, ki se je med drugimi šolal tudi pri Johnu Coriglianu, s svojo "Sonatino da camera" ustvarja glasbeno pripoved, ki se prepleta med tradicijo in sodobnostjo, John Corigliano pa se s svojima skladbama postavlja v kontrastno razmerje med nostalgijo in sodobnostjo.

* V primeru slabega vremena bo kocertbo koncert v Kulturnem domu Deskle.

Foto: Urška Lukovnjak Mustafa

Več informacij: https://imagosloveniae.net/dogodek/godalni-kvartet-carpe-artem-slovenija-2/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=obvestilo_za_medije_festival_imago_sloveniae_godalni_kvartet_carpe_artem&utm_term=2023-09-19