Optius e-informator
27November 2022

Koncert skupine Anbot

27.11.2022 ob 19:00

Šentjakobski oder, Ljubljana

Koncert skupine Anbot
Nedelja, 27. november 2022, ob 19.00
Šentjakobski oder, Krekov trg 2, Ljubljana

V nedeljo, 27. novembra ob 19. uri, bo na odru Šentjakobskega gledališča v Ljubljani nastopila zasedba Anbot, ki jo vodi skladatelj Aldo Kumar. Skupina Anbot vedno znova navdušuje s svojim edinstvenim programom, saj izvajajo kombinacijo različnih glasbenih zvrsti, ki jih boste v živo težko slišali kjerkoli drugje. V zadnjih letih so se predstavili na različnih koncertih in festivalih v Sloveniji in na Hrvaškem (Cankarjev dom, Festival Glasbe sveta 2021- grad Kromberk, Skrito dvorišče - Murska Sobota, Etno rock festival – Domžale, Galerija Cukrarna – Ljubljana, Dan križevniškega soseda – Ljubljana, Koncerti pri špini – Izola, Jazz festival – Piran, Bolsko lito – Brač), leta 2020 so nastopili tudi v oddaji Prva vrsta na Radiu Slovenija 1.

Tokrat bo skupina Anbot poleg svojih uspešnic predstavila nov program skladb, na koncertu pa se jim bo pridružila tudi gostja, vokalistka Natalija Radić.  V skupini Anbot so zbrani najrazličnejši glasbeniki različnih glasbenih znanj in predvsem pestrih profesionalnih poslanstev, kajti med člani zasedbe so poleg profesionalnih glasbenikov tudi poklicni prevajalec, sodnik, direktor, vizualni umetnik, TV producent ... 

V repertoarju ansambla Anbot najdemo pesmi balkanskih narodov (Makedonija, Bolgarija, Romunija), prisluhnemo lahko kar nekaj klezmerjem, to je glasbi, ki izhaja iz judovske tradicije in jo najdemo v deželah vzhodne Evrope. Slišati je mogoče tudi italijanske filmske teme (Fellini – Amarcord), irske in francoske ljudske motive, stare latino hite in mnoge druge pesmi, ki s svojimi melodičnimi impulzi budijo nostalgijo in slikajo pokrajino časa, v katerem je živa glasba ljudi še povezovala s toplino svoje izraznosti.

Zasedba skupine Anbot: 
Aldo Kumar, harmonika
Peter Jakša, kitara
Peter Jud, violina 
Nino de Gleria, bas kitara
Janez Pirc, kahon, tolkala
Peter Beltram, flavta 
Iztok Smeh, klarinet 
Tomislav Čizmić, vokal 
Janez Vlaj, violina
Miran Mohar, orglice, tolkala 
Aljaž Rendla, klarinet

Gostja večera: Natalija Radić, vokal

Prodaja vstopnic: Šentjakobsko gledališče in na spletni strani Moje karte.
Cena v predprodaji: 10 eur, na dan dogodka 12 eur.