Kabi home office
5December 2022

KUTI, PEČENY in MURAKAMI

05.12.2022 ob 20:15

Kulturni dom Nova Gorica

42. koncertna sezona / 3. koncert
LÁSZLÓ KUTI, klarinet
OKSANA PEČENY, violina
AKEMI MURAKAMI, klavir
Velika dvorana Kulturnega doma Nova Gorica, ponedeljek, 5. december 2022, ob 20.15

Program tretjega koncerta 42. sezone Glasbenega abonmaja Kulturnega doma Nova Gorica, ki črpa navdih v ljudski glasbi, tvori vrsta manj znanih, a tehtnih komornih del. Poustvarili jih bodo madžarski klarinetist László Kuti, violinistka ukrajinskih korenin Oksana Pečeny in japonska pianistka Akemi Murakami. Prisluhnili bomo delom velikih avtorjev, kot so Paul Schoenfield, Dmitri Šostakovič, Johannes Brahms, Alec A. Templeton, Sergej Prokofjev, Aram Hačaturjan in Jani Golob. Koncert je za Glasbeni abonma in izven, vabljeni!

Virtuozno in inovativno obarvan program tretjega abonmajskega koncerta, ki črpa navdih v ljudski glasbi, tvori vrsta manj znanih, a tehtnih komornih del ter slovenska skladba Janija Goloba. Poustvarili ga bodo trije izjemni glasbeniki: Oksana Pečeny, čudežni otrok, je ob razpadu Sovjetske zveze pri osmih letih z družino prišla v Maribor. Sledile so številne najvišje nagrade na državnih in mednarodnih tekmovanjih ter solistični nastopi s priznanimi orkestri doma in na tujem. Od sezone 2013/14 je koncertna mojstrica Simfoničnega orkestra SNG Maribor. Madžarski klarinetist László Kuti je po končanem študiju na Univerzi za glasbo in uprizoritvene umetnosti Gradec postal prvi klarinetist v novoustanovljenem Orkestru Centra uprizoritvenih umetnosti Hyogo na Japonskem. Od leta 2009 je prvi klarinetist Münchenske in redni gost Berlinske filharmonije, Nemškega simfoničnega orkestra Berlin, Državne kapele iz Dresdna in Camerate Salzburg. Japonska pianistka Akemi Murakami deluje kot solistka, klavirska spremljevalka in komorna glasbenica. Koncertna pot jo je vodila na številne festivale in prestižne evropske koncertne odre. Je ena najbolj iskanih klavirskih spremljevalk svoje generacije za pevce. Njeno delo je dokumentirano na številnih posnetkih večjih radijskih postaj, kot sta Bavarski radio in Nemški val.

Na sporedu bodo dela velikih avtorjev, kot so P. Schoenfield, D. Šostakovič, J. Brahms, A. A. Templeton, S. Prokofjev, A. Hačaturjan in J. Golob.

Koncert je za Glasbeni abonma in izven, vstopnina: 10 €, 12 €, 17 €.