Bonajo spletna trgovina
25Maj 2023

Let 3 prihajajo na veliki oder Kina Šiške!

25.05.2023 ob 20:00

Kino Šiška

Let 3 po evrovizijskem nastopu v Liverpoolu prihajajo na veliki oder Kina Šiške! Let 3 so po prepričljivi zmagi na hrvaškem tekmovanju za pesem Evrovizije, Dora, s protivojno pesmijo »Mama ŠČ« postali najbolj iskana roba v regiji ter tudi v ostalih delih Evrope. Z največjim veseljem najavljamo, da Rečani Let 3 prav na nekdanji veliki praznik, Dan mladosti, prihajajo v katedralo Kina Šiška! Na veliki Šiškin oder bodo stopili še pod svežimi vtisi po nastopu v Liverpoolu, kjer bodo zastopali Hrvaško na 63. izboru za pesem Evrovizije 2023.

Brez dvoma so Let 3 že pred desetletji zasedli častno mesto največjih rock provokatorjev v regiji – že od leta 1986  izzivajo in preizkušajo naše meje z umetniškimi performansi ter tudi sodelovanji z različnimi avantgardnimi gledališči. V teh prostorih so postali sinonim za vrhunski rock performans, začinjen z neposrednimi besedili, neverjetno odrsko energijo, ki obvlada tudi teatrsko perfekcijo in nenazadnje, z unikatnim zvokom, ki je podprt z zelo specifičnim smislom za humor ter občutkom za nevsakdanje bizarnosti. Aleksandar Dragaš, rock kritik,  je denimo nedavno zapisal:  »Reški rock band že več kot 35 let korigira našo družbo ter nas obenem spreminja v boljše, bolj progresivne ljudi.«

Prve pesmi so objavili leta 1987 na kompilaciji »Rijeka-Pariz-Texas«, leto pozneje pa so izdali debitantski album »Two dogs Fucking«. Doslej so skupno izdali 11 albumov. Kljub kontroverznosti in provokativnosti so v dolgoletni karieri prejeli več glasbenih nagrad, med njimi kar nekaj prestižnih porinov. Zasedba sicer v bližnji prihodnosti pripravlja izid albuma duetov, ki nastaja pod producentsko taktirko dolgoletnega sodelavca, Iztoka Turka, na izdelku pa bomo mdr. slišali sodelovanja s Terezo Kesovija (Sam u vodi), Alko Vuico (Drama), splitsko zasedbo TBF in mariachi zasedbo El Combo (Izgubljeni), Tinkaro Kovač (Tazi – Tazi) in s Perom Lovšinom.

Na koncertu punk rock provokatorjev bomo slišali njihove največje uspešnice -  »Mama ŠČ!«, »Profesor Jakov«, »Dijete u vremenu, »Kurcem u čelo«, » Izgubljeni«, »Ero s onog svijeta«, 'Riječke pi*ke', »Sam u vodi«, » Nafta« ter ostale hite iz njihove dolgoletne kariere.

Četrtek, 25. maja 2023 ob 20. uri.

Foto: Franko Kelam