Kabi CRM
5Oktober 2023

Limun Up: Seine, Rien Virgule, Frankly

05.10.2023 ob 20:00

Channel Zero

Rien Virgule

Rien Virgule

Seine

Seine

Frankly

Frankly

Limun Up: Seine (HR), Rien Virgule (FR), Frankly
Četrtek, 5. 10. 2023 ob 20.00 | Channel Zero | Vstopnina: 8€ v predprodaji, 10€ na dan

Koncert edinstvenih sanjavih imaginarijev, ki burijo duha in spodbujajo k instrospekciji. Level Up in Moonlee Records ponovno združujeta moči in organizirata priprave na deževno sezono z naborom edinstvenih sanjavih imaginarijev, ki burijo duha in spodbujajo k instrospekciji. Na večeru utešnih sintetizatorjev bodo nastopili Moonleejevi varovanci Seine, izmuzljivi francoski giallo-goth psihedeliki Rien Virgule in domači IDM raziskovalec Frankly.

Seine: Seine je trio iz Zagreba, ki z inovativnim transžanrskim pristopom in sočnimi besednimi domislicami frontmana Ivana Ščapeca predstavlja enega od vrhuncev glasbene scene naših južnih sosedov. S tretjim albumom Naizust (Moonlee Records) so izvedli drzen obrat proti bolj minimalističnim aranžmajem, zamolklim instrumentalom in misterioznim atmosferam. Kantavtorski format in akustična kitara sta stvar preteklosti. V ospredje so postavljeni digitalni instrumentali, prepredeni z downtempo ritmi, skrivnostno pritajenimi sinti, nenavadnimi bas linijami, hipnotično mikrofonijo in mestoma tudi drobnim kitarskim okrasjem.

“Jedan od najhrabrijih ovogodišnjih albuma koji poziva na preispitivanje popularne glazbe”  - Dubravko Jagatić, Nacional“ 

Rien Virgule: Francoski giallo-goth eksperimentatorji Rien Virgule negujejo izredno svojstven pristop k popularni glasbi. Minimalistične, tudi po 10 minut trajajoče mračne psihedelične skladbe črpajo iz musique concrète in industriala, a pri tem uspešno ohranjajo spevnost. Predvsem gre za zelo počasi razvijajoče se pesmi, ki nam svojo veličino razkrijejo šele ob polni pozornosti. Leta 2021 so po nenadni izgubi enega izmed štirih konstitutivnih članov zasedbe kot trio izdali aktualni album La Consolation des Violettes, ki ga je vplivni britanski portal The Quietus uvrstil med 100 najboljših albumov leta 2021, na tokratni turneji pa se pri nas ustavljajo na poti na madžarski UH Fest.

"Like a Danny Elfman score recorded in a dank medieval crypt”  - David McKenna, The Quietus”

Frankly: Večer bo otvoril basist in producent Jan Franko (Inhibis, Jolted), ki je pred leti presedlal iz benda Inhibis v svet fuzije elektronike, hiphopa in IDMa ter si nadel umetniško ime Frankly.  Njegov sveži dolgometražec Life Encoder, izdan za Beton Records, predstavlja potepanje po eklektičnem svetu lomljenih beatov instrumentalnega hiphopa, ambientalnih zvokov elektronike, razpoloženjskega IDM-a, dubovskih nastavkov in organskih kitarskih in basovskih priteklin. Projekt za privržence razgibanih tako sanjavih kot mračnih IDM stvaritev.

“Frankly je do popolnosti izpilil samosvoj panonski ambientalni glasbeni izraz” - Miroslav Akrapović, Odzven

Vstopnice: https://olaii.com/event/3413/limun-up-seine-hr-rien-virgule-fr-frankly?ref=GC7SWFH

Koncert sofinancirata Mestna občina Ljubljana - oddelek za kulturo in MInistrstvo za kulturo RS.
Organizacija: KUD Channel Zero & Moonlee Records