Kabi CRM
26Februar 2024

Serija izdaj Alda Ivančiča

26.02.2024 ob 14:00

Galerija Škuc

ŠKUC GALERIJA
ponedeljek, 26. februarja ob 14. uri

Vabimo vas na promocijski dogodek v Galerijo Škuc, ki bo pospremil serijo izdaj Alda Ivančiča. Pretekli teden je kot reakcija na dogajanje v Gazi izšel single Borghesia / »Gaza Youth Manifesto«. Danes izhaja remasteriziran album Borghesia / »Ljubav je hladnija od smrti«, konec tedna pa bo tik pred obletnico napada na Ukrajino izšla tudi nova verzija skladbe Borghesia / »Ni upanja, ni strahu«. Aldo bo skozi pogovor s kritikom, publicistom, filmarjem in »jahačem plošč« Igorjem Bašinom – BIGORjem predstavil tudi svoj novi projekt Vrata.

Zasedbo Borghesia sta leta 1981 ustanovila Aldo Ivančič in Dario Seraval. Zasedba deluje, z nekajletno pavzo, vse do danes, ob tem pa je z glasbenim pečatom in performativnimi nastopi pustila pečat tako na jugoslovanski kot tudi na svetovni glasbeni sceni.

»Ljubav je hladnija od smrti« je prvi album skupine, po dveh avdio kasetah, izdanih pri Galeriji Škuc, je album izšel še za FV založbo v koprodukciji z italijansko založbo  Toto alle prese coi dischi. Glasbo za album »Ljubav je hladnija od smrti« sta napisala Aldo Ivančič ter Dario Seraval, na plošči pa so sodelovali Borut Kržišnik, Nina Sever ... Plošča je leta 2010 izšla tudi pri ameriški založbi Dark Entries ter letošnjega leta tudi kot raritetna izdaja v obliki avdio kasete pri slovaški založbi 4MG. Borghesia je od leta 1985 nastopala po celi Evropi in izdajala plošče za glasbene založbe PIAS, WAX TRAX, Metropolis records, Cherry Red records, Jugoton....
Ovitek plošče sta oblikovala Aldo Ivančič in Dušan Mandić, fotografijo pa je posnel Jane Štravs.