Zmagovalka Iris gre v Portoriko

Po zmagi na Miss universe Slovenije 2002, nam je Iris zaupala:
Imam dvajset let, po horoskopu sem dvojčica. Visoka sem 174 cm, in tehtam 54 kg, kilogram ali dva pa bom z vajami še izgubila, da bom dosegla svoje idealne mere so 90 60 90 cm.

Kaj ste dobili kot zmagovalka?
Krono, vredno kašnih pet milijonov tolarjev, ki jo bom čez leto dni predala svoji naslednici. Avto v brezplačno uporabo za leto dni, vse obleke v katerih sem natopala, mesečno štipendijo 50.000 sit in kristal iz Rogaške.


Obiskali smo najstnico Iris. Doma v svoji sobi je med predmeti, ki so ji pri srcu.

Iris in njena mama v kuhinji.

Pred tremi leti je Iris skočila iz torte velikanke. Hopla je praznoval prvo obletnico izhajanja.

Imate več osebnosti, kot mnogo dvojčkov?
Sem vesele narave in uživam med ljudmi. Zabavam se najraje s pravimi prijatelji. Končala sem zlatarsko šolo v Celju, tako, da imam zagotovljen poklic. Zelo si želim narediti še kakšno šolo v zvezi z umetnostjo, ker ljubim umetnost. Pred nedavnim sem se redno zaposlila v podjetju Sky 3000, kjer delam z manekenkami in fotomodeli. Preselila se bom v njihovo službeno stanovanje v Ljubljano. Dobila pa sem tudi nove obveznosti, ki izhajajo iz lepotnega naslova. Za začetek se bom posvetila pripravam na nastop v Portoriku., ki bo sredi maja.

Katera smer umetnosti pa vam je najbližje?
Rada oblikujem in kreiram, ter šivam obleke. Imam ogromno idej. Razmišljala sem, da bi se izpopolnila v šivilstvu, mogoče, bi bilo v redu, če bi šla na svoje in izdelovala obleke, ki bi jih kombinirala z nakitom in ostalimi modnimi dodatki.

Vaša kariera se je začela na Koprski noči? Osvojili ste že mnoga lepotna priznanja?
Po prvem osvojenem naslovu so se zame začeli zanimati fotografi, postala sem tudi Miss Portoroške noči. Pred tremi leti sem se dobro odrezala na tekmovanju Hawaiian Tropic in se zato udeležila svetovnega finala v Las Vegasu. Potem sem postala Kraljica Slovenije in na finalu v Frankfurtu doživela prvi mednarodni izbor med poletom na letalu, ki je krožilo nad velemestom. To so nepozabni spomini. Kasneje sem se udeležila še mednarodnega tekmovanja Model Of The World, ki je bilo prav tako v Nemčiji. Postala sem miss fotogeničnosti. Za nagrado mi je organizator plačal potovsanje in bivanje v Ameriki, kjer sem naredila serijo predstavitvenih fotografij. Na Floridi sem bila mesec dni. Fotografiral me je Gary Eckert. Znan je po tem, da vsako leto prisostvuje na izboru Havaiian Tropic, zato sem pri njem videla posnetke mnogih naših deklet. Kasneje sem ponovno obiskala Florido in ostala tam tri mesece. Zanimivo je, da sem se vrnila iz Združenih držav destega septembra, le dan po tem, ko so teroristi napadli New York.
Največ časa sva s fotografom porabila za izdelavo mojih predstavitvenih fotografij, poleg tega pa sem spoznala tudi mnogo znanih ljudi. Med njimi Patricka, menedžerja Stevena Segala. Na dobrodelnem koncertu v Holywoodu sem spoznala zvezde kot so Will Smith, Pamela Andersen, Kevin Beacon in Steven Segal. Igralec se namerava zdaj posvetiti pevski karieri. V njegovi hiši smo v čudovitem okolju naredili mnogo odličnih posnetkov. Spoznala sem življenje zvezd in se vračam domov z lepimi izkušnjami.

Kaj je bilo najbolj dramatično na tekmovanju za Miss Universe?
Vprašanja komisije. Vse punce smo bile na trnih in smo ves čas premišljevale, kaj bomo vprašane in kako se bomo znašle na odru. Zaradi izkušenj, ki sem jih imela, pa sem imela manj treme kot ostale punce. Poleg tega sem imela tudi težave s korzetom, ki mi je bil nekoliko prevelik. Na odru mi je zdrsnil drsnil z ramen, za hip sem ostala zgoraj brez, to so opazili tudi gledalci.

Kakšno je vaše zasebno življenje? Imeli ste fanta, ki je postal mister Koprske noči? Lepo dekle, kot vi, ima zanesljivo mnogo oboževalcev?
Ta zveza je trajala tri leta, zdaj pa na fante ne mislim. Posvetiti se nameravam karieri. Tudi, če bi si želela imeti resno zvezo, se to ne bi obneslo. Lani sem bila doma samo pol leta. V resno zvezo pa moraš vložiti več, kot sem trenutno sposobna.

Imeli ste tudi fanta v Franciji?
Kaže, da se ljubezen na razdaljo ne obnese. Ne bi mogla reči, da sve še par. Zdaj razmišlam o karieri. Solastnik podjetja, kjer sem zaposlena, je tudi moj menedžer. Zagotavlja mi vso podporo in pomoč pri moji mednarodni karieri.

Kaj je vaša slabost?
Nakupovanje oblačil in modnih dodatkov. Nora sem na vse, kar je po zadnji modi.

O čem sanjate? Postali sta Miss Universe Slovenije, kar je doma praktično najvišji dosežek. Ste evforični, ker se nameravate vzpenjati še naprej, ali depresivni, ker ste že vse dosegli?
Ne, nisem depresivna. Trenutek je primeren, da s kariero nadaljujem in dosežem uspeh še na mednarodnem nivoju. Zato bom v Portoriku poskusila kar najbolje predstaviti Slovenijo.


Nazaj