Nuša Derenda
V nedeljo je bilo v Mariboru finalno tekmovanje za Miss Universe Slovenije. Tekmovanje, ki je v tujini zelo popularno, mimogrede, lastnik blagovne znamke je ameriški poslovnež Donald Trump, poteka pri nas šele drugo leto. Neposredni televizijski prenos iz mariborskega gledališča je omogočila televizijska postaja Kanal A. Tekmovalo je šestnajst finalistk. Izbrali so jih med kandidatkami, ki so se prijavile na oglase v dnevnem časopisju, poleg tega pa so svoje varovanke na natečaj poslale tudi modne agencije.
Na predstavi, ki so jo popestrili nastopi znanih pevcev in glasbenih skupin je bilo zanimivo predvsem to, da je komisija glasovala javno. Ob vsakem krogu se je ožil izbor deklet, ki so se še lahko potegovale za najboljše uvrstitve. Nazadnje je igri ostala šesterica lepotic, ki jih je čakal odločilni preizkus. Odgovoriti so morala na isto vprašanje in sicer, kaj bi kot predstavnice ženske lepote sporočile televizijskim gledalcem. Dekleta so se kljub tremi dobro znašle, odgovori so bili takšni in drugačni, nekaterim je publika ploskala, slišati pa je bilo tudi nekaj smeha. Je že tako, morajo novopečene lepotne kraljice osvojiti občinstvo tudi s smislom za improvizacijo in nastopanje v javnosti.
Kot je bilo za pričakovati, se je najbolje odrezala Iris Mulej iz Podgrada pri Ilirski Bistrici. Mesto prve spremljevalke je pripadlo Sanji Grohar iz Kranja, druga spremljevalka je postala Nina Ledinek iz Velenja, fotografi pa so za najbolj fotogenično proglasili Katarino Jurkovič. Zmagovalko čaka maja meseca nastop na mednarodnem finalu v Portoriku, kjer bo v družbi predstavnic iz 80 držav zastopala slovenske barve.
Prvo in drugouvrščeni Iris in Sanja sta že naši stari znanki. Predstavili smo ju med našimi lepimi sosedami v tedniku Hopla, Iris pa je doletela posebna čast ob prvi obletnici izhajanja tednika, ko je vsplošno presenečenje skočila iz torte velikanke. Lepotico smo potem obširno predstavili s serijo prispevkov.Power dancers

Jan Plestenjak ljubljenec deklet

Irena Vrčkovnik

Avia band

Učenke iz plesne šole Power dancers

Nuša Derenda

Avia band

Učenke iz plesne šole Power dancers

Sonja Grohar in Nika Batič

Iris ima idealne manekenske mere. Nastop v kopalkah je običajno odločilen za končni razplet

Nastop v kopalkah prinese največ točk. Stilistka Slavka pajk je za tekmovanje izbrala atraktivna oblačila in obutev.


Pevec skupine Ost


Nina Ledinek zelo šarmantna in seksi

Zvezdana Marjanovič. Pokazala je, da ima dar za nastopanje pred mikrofonom

Sonja Grohar, kot manekenka je začela nastopati že pri dvanajstih letih

Trenutek zmagoslavja. Sonja Grohar, Iris Mulej, Nina Ledinek in Katarina Jurkovič

Finale: med šesterico so ostale Patricija Halilovič, Zvezdana Marjanovič, Mihalela Kukovec, Sonja Grohar, Nina Ledinek in Iris Mulej

Na koncu so se najbolje uvrstile Iris, Sonja in Nina


Nazaj