Bled, 19. junij, 2019: Mednarodna ustanova za razvoj managementa CEEMAN je na Bledu začela z dvajseto izvedbo izobraževanja IMTA - International Management Teachers Academy.

Svoje predavateljske sposobnosti, učne metode in gradivo za poslovno izobraževanje bo v času 2-tedenske akademije nadgrajevalo 38 udeležencev iz Belorusije, Ljudske Republike Kitajske, Češke, Egipta, Estonije, Finske, Francije, Gane, Nigerije, Pakistana, Poljske, Romunije, Rusije, Slovenije, Južne Afrike, Švice, Ukrajine in ZDA. Program svoj doseg in vpliv vztrajno širi, letos namreč sodeluje kar 30 izobraževalnih ustanov, od tega jih je 6 prisotnih prvič. 

IMTA izobraževanje vodijo uveljavljeni predavatelji iz znanih managerskih šol po svetu (vključno s Harvardom, IMD Lausanne, Babson College, Bentley University itd.) in imajo močno željo po prenosu znanja na nove generacije profesorjev. Skupaj z letošnjimi udeleženci bo akademijo uspešno zaključilo preko 650 diplomantov iz 170 različnih univerz in poslovnih šol iz 53 držav po svetu. IMTA program ima velik vpliv ne samo na posamezne kariere udeležencev, ampak tudi na splošno kakovost poučevanja in učnih izkušenj sodelujočih institucij. IMTA, ki poteka vsako leto v Sloveniji, je Bled spremenila v center za odličnost poučevanja.

Prof. dr. Danica Purg, predsednica ustanove CEEMAN in dekanja IEDC- Poslovne šole Bled je ob tej priložnosti povedala: “Inštitucije za izobraževanje menedžerjev morajo postati bolj relevantne za resnične potrebe podjetij in družb, ki jim služijo, ter zagotoviti odlično izobraževanje, ki navdihuje in motivira udeležence. IMTA je ustvarjalni odgovor na naraščajočo potrebo po višji kakovosti izobraževanja voditeljev. Ta inovativni program razvija novo generacijo profesorjev za novo generacijo učinkovitih in odgovornih voditeljev.«

Dvajseta izvedba akademije se bo 27. in 28. junija zaključila s posebnim dogodkom IMTA 20 Years Event, ko se bodo letošnjim udeležencem pridružili še diplomanti prejšnjih generacij. Dogodek bo vključeval panelne razprave z IMTA predavatelji, navdušujoče zgodbe preteklih diplomantov, pa tudi delavnice in razprave o možnem sodelovanju med učitelji in raziskovalci, večer pa se bo zaključil s praznovanjem. Jubilejni dogodek je odprt za vse, ki jih zanima razvoj predavateljske kariere, sodelovanje med fakultetami in skupni projekti.

Foto: CEEMAN


Nazaj