Podjetje Stotinka iz Slovenske Bistrice je v 25 letih svojega delovanja, ki jih obeležuje te dni, ključno prispevalo k oblikovanju bivalnih navad Slovencev in k razvoju celostnih wellness storitev na področju Slovenije. Dandanes je namreč dejstvo, da imaš na domačem vrtu svoj bazen, nekaj povsem običajnega. Leta 1993, ko so začenjali s svojo dejavnostjo, temu ni bilo tako. Sprva so sodelovali samo s kopališči in zdravilišči, ki so jih oskrbovali s proizvodi za pripravo in nego bazenskih voda ter čistilnimi in dezinfekcijskimi sredstvi za bazene in savne. Na prelomu tisočletja pa so pričeli še s postavljanjem zasebnih bazenov.

Stotinka je danes vodilno podjetje na področju prodaje bazenov, bazenske tehnike in sredstev za nego bazenske vode v Sloveniji, že več kot desetletje pa so prisotni tudi na Hrvaškem. Zaposluje 17 izkušenih vrhunskih strokovnjakov. Sodeluje z skoraj vsemi slovenskimi kopališči in zdravilišči, ki vsaj del svojih potreb pokrivajo iz prodajne ali servisne ponudbe podjetja, ter številnimi trgovskimi hišami. Na trgu zasebnih bazenov ponujajo bazene vseh vrst in oblik, dodatno opremo ter lastne montažne ekipe in servisno službo. Stotinka je od svojih začetkov pomemben član nemške poslovne skupine Chemoform, ki je eden od vodilnih evropskih dobaviteljev izdelkov na tržišču bazenov in wellnessa.

V jubilejnem letu za svoje stranke, tako tiste, ki si želijo bazen na svojem vrtu, kot tiste, ki bazene postavljajo, za trgovske hiše in javna kopališča ter zdravilišča, pripravljajo posebne ponudbe. Januarja so organizirali večdneven strokoven posvet za svoje dolgoletne partnerje, na katerem so jim, skupaj s partnerji iz tujine, predstavili najnovejše trende iz področja postavljanja in vzdrževanja bazenov. V svoji spletni trgovini, v prodajnem salonu in preko veleprodaje na trgu predstavljajo številne novosti s področja bazenske tehnike. Na začetku sezone pa so na spletu predstavili tudi pogovornega bota, ki so ga poimenovali Poolboy, in skrbi za močnejšo povezanost s strankami in boljšo dostopnost do informacij.

V začetku letošnjega leta je podjetje pridobilo tudi certifikat bonitetne odličnosti Bisnode ranga zlati trojni A (AAA), pridobili pa so tudi certifikat GZS Excellent Small@Medium Enterprises. Direktor Darko Rojs pravi, da so ponosni na svojo zanesljivost in odličnost v celotnem poslovnem procesu, tako do svojih zaposlenih kot tudi do kupcev in dobaviteljev. »Do teh rezultatov seveda ni mogoče priti čez noč, ampak so dokaz trdega in poštenega dela celotne ekipe v 25 letih.«

Kot vsako uspešno podjetje tudi Stotinka vrača del svojega uspeha nazaj v skupnost. Spodbujajo športnike, pomagajo otrokom do boljšega otroštva, skrbijo za okolje. V duhu slednjega svojim strankam ponujajo tudi bolj ekološke alternative, ki pa so še vseeno dovolj varne za neoporečno vodo v bazenih.

»Ob našem jubileju se želimo še posebej zahvaliti vsem partnerjem in strankam, ki skupaj z nami ustvarjate našo zgodbo. Ponosni smo, da je Stotinka pogosto prva izbira, ko se ljudje odločajo za nakup in vzdrževanje bazena. Naše stranke bomo še naprej seznanjali z najnovejšimi trendi in jim ponujali novosti, vse z namenom, da bo njihovo preživljanje prostega časa čim bolj kakovostno, sproščeno in varno. V čarobnem svetu vode,« je zadovoljstvo ob prehojenih uspešnih 25 letih povzel direktor Darko Rojs.

Foto Drumlife, produkcija