Ljubljana, 17. maja 2018 – Slovenska turistična organizacija (STO) je bila včeraj zvečer na mednarodnem medijskem festivalu The WorldMediaFestival | TOURISM v Hamburgu dvakrat nagrajena za svoje promocijske aktivnosti. Za globalno digitalno kampanjo Slovenia. Make New Memories. je prejela zlato nagrado intermedia-globe GOLD | TOURISM, za daljšo in krajšo različico promocijskega videa Slovenia Impressions: Feel Pure Love pa srebrno intermedia-globe SILVER | TOURISM. Nagrade predstavljajo odličnost in izjemne, sodobne rešitve na področju globalne promocije turizma.

»Nagrad za odličnost na področju promocije slovenskega turizma smo veseli, saj potrjujejo, da je naša promocija sodobna, učinkovita, izstopajoča, prepričljiva, da vsebuje jasno sporočilo in dosega natančno določene ciljne skupine. Nagrade skupaj z odličnimi rezultati slovenskega turizma,  dobro odzivnostjo na objave na naših družbenih medijih in številnimi prispevki v uglednih mednarodnih medijih dokazujejo, da je prepoznavnost Slovenije kot zelene, aktivne, zdrave turistične destinacije za 5-zvezdična doživetja vedno večja. V skladu s trendi bomo tudi v prihodnje krepili digitalno trženje, hkrati pa nadgrajevali poslovne dogodke,« je ob tem dejala mag. Maja Pak, direktorica STO.

Mednarodna žirija je med 177 prijavljenimi deli z različnih koncev sveta ocenjevala njihov nivo produkcije, pristop k sodobni komunikaciji, zvok, kreativnost, tekstopisje, kvaliteto fotografije, predvsem pa izpolnjevanje zadanih ciljev in komunikacijo s ciljno skupino. STO je podelila zlato nagrado intermedia-globe GOLD | TOURISM za globalno digitalno kampanjo Slovenia. Make New Memories. STO je kreativno zasnovo zanjo pripravila v sodelovanju s podjetjem PM, poslovni mediji, jo lansirala leta 2016 in jo še vedno izvaja v tesnem sodelovanju s slovenskim turističnim gospodarstvom na ključnih tujih trgih prek inovativnih oglasnih sporočil, narejenih skozi zgodbe o Sloveniji kot deželi različnih doživetij z avtentičnimi pričevanji njenih obiskovalcev. Kampanja dviguje prepoznavnost in ugled Slovenije kot zelene, aktivne, zdrave turistične destinacije za 5-zvezdična doživetja, promovira atraktivne turistične produkte in povečuje konkurenčnost slovenskega turizma. Zahvaljujoč inovativnemu medijskemu žanru, pri katerem videi ne delujejo kot klasičen oglas, pač pa kot trailerji za pričakovana doživetja, se dvigujeta tudi obiskanost in sledenje družbenim medijem STO.

Žirija šeste izvedbe mednarodnega medijskega festivala The WorldMediaFestival | TOURISM v Hamburgu je STO podelila srebrno nagrado intermedia-globe SILVER | TOURISM za daljšo in krajšo različico promocijskega videa Slovenia Impressions: Feel Pure Love. Promocijska videa Slovenia Impressions: Feel Pure Love sta nastala v sodelovanju STO z RTV Slovenija. Sta del projekta Slike Slovenije s sedmimi daljšimi tematskimi promocijskimi videi, ki z zgodbarskim pristopom prikazujejo našo deželo kot trajnostno naravnano destinacijo, ki s svojo slikovitostjo in aktivnostmi navduši vsakega obiskovalca. Videi so namenjeni tako promociji prek družbenih medijev kot na TV in v okviru različnih poslovnih dogodkov.

Daljša verzija videa Slovenia Impressions: Feel Pure Love je letos že prejela eno nagrado, in sicer je na globalni turistični borzi ITB Berlin dosegla drugo mesto v okviru nagrad The Golden City Gate. Nagrade intermedia-globe so pričeli podeljevati v Hamburgu, ki ga Nemci označujejo za svojo medijsko metropolo, leta 2012 z namenom izpostavljanja izjemnih primerov praks na področju turističnih filmov ter televizijske, spletne, tiskane in korporativne produkcije in promocije. S tem še bolj poudarjajo vlogo turizma, ki jo ima v globalni ekonomiji. Nagrade podeljujejo maja na festivalu The WorldMediaFestival | TOURISM, globalnem dogodku, na katerem se srečujejo strokovnjaki s področja komunikacij in medijev.  

www.slovenia.info  


Nazaj