Andragoški zavod Ljudska univerza Velenje jutri, 12. junija, beleži 60-letnico delovanja, ki bo na Gradu Velenje (Ljubljanska cesta 54, Velenje) z začetkom ob 19. uri.

Vabijo vas na nepozabno popotovanje po kulinariki in glasbi 60. let prejšnjega stoletja. Poleg zgodovine delovanja Andragoškega zavoda Ljudska univerza Velenje bosta program popestrili akademska glasbenica in profesorica klavirja Sanja Mlinar ter pevka Aleksandra Cavnik, ki je kot mlado dekle zmagala na popevki Orion in festivalu Melodije morja in sonca.  

Da bo 60-letnica sodobna in zazrta v prihodnost, bosta z vizualno in interaktivno podobo poskrbela idejna očeta Vzorčnega mesta Velenje Erik Kapfer in Miha Cojhter. Vabljene bo nagovorila direktorica Andragoškega zavoda Ljudska univerza Velenje Brigita Ranziger Kropušek.

Andragoški zavod Ljudska univerza Velenje letno organizira več kot 380 različnih izobraževalnih programov in projektov za približno 7.000 ljudi. Kot prvi v državi so za spletno izobraževalno igro prejeli nagrado Sustainable energy Europe Award in nagrado za najboljšo izobraževalno igro na Nizozemskem. Je edina izobraževalna institucija za odrasle v Evropi, ki je za mednarodne projekte prejela že tri jabolka kakovosti in trenutno sodeluje v kar 11 projektih programa Erasmus.


Nazaj