V Avstraliji in na Novi Zelandiji v organizaciji Slovenske turistične organizacije (STO) ta teden potekajo delovna srečanja predstavnikov slovenskega turističnega gospodarstva in predstavitev Slovenije kot trajnostne avtentične destinacije za 5-zvezdična doživetja tamkajšnjim ključnim organizatorjem potovanj in medijem.

Organizatorjem potovanj in turističnim agentom se je slovenski turizem na delovnih srečanjih oz. t.i. workshopih že predstavil v ponedeljek (1. julija) v Aucklandu in v torek (2. julija) v Melbornu. Udeležence je v Melbornu nagovoril Andrej Kralj, svetovalec in namestnik vodje misij iz Veleposlaništva Republike Slovenije v Canberri. Slovenija se na obeh oddaljenih in perspektivnih trgih predstavlja kot privlačna evropska destinacija za 5*-doživetja tudi za najbolj zahtevne goste višje kupne moči.

Mag. Maja Pak, direktorica STO ob intenzivni promociji naše dežele na prekooceanskih trgih izpostavlja: »Slovenska turistična organizacija se je za predstavitev na trgu Nove Zelandije in Avstralije tudi v letošnjem letu odločila vsled velikega potenciala, ki ga oba trga izkazujeta. Velik potencial trgov se kaže predvsem v segmentu gostov z višjo kupno močjo, ki iščejo pristna in  edinstvena doživetja, aktivni oddih v neokrnjeni naravi, vrhunsko gastronomsko ponudbo ter odkrivajo kulturo dežel, ki jih obiščejo. Gre za goste, ki se odločajo za daljši oddih in potujejo čez celo leto, na potovanju pa obiščejo tudi več dežel. Delovnih srečanj v Aucklandu, Melbornu in Sydneyu se je udeležilo več kot 170 predstavnikov tujih organizatorjev potovanj in turističnih agencij, kar potrjuje veliko zanimanje za Slovenijo kot privlačno evropsko destinacijo.«

Včeraj (4. julija) je potekalo srečanje predstavnikov slovenskega turističnega gospodarstva ter predstavnikov turističnih agencij in organizatorjev potovanj v Sydneyu. Prisotne je nagovoril tudi Jurij Rifelj, izredni in pooblaščeni veleposlanik Republike Slovenije v Avstraliji. Danes (5. julija) bo STO v sodelovanju s Hrvaško turistično organizacijo pod skupnim sloganom »Feel Slovenia & Experience Croatia« izvedla predstavitev ključnim avstralskim medijem, kjer se bo naša dežela predstavila kot  dežela izjemnih naravnih danosti in trajnostno usmeritvijo v turizmu.

Dogodkov v organizaciji STO se udeležujejo naslednja slovenska podjetja: Happy Tours, Turizem Ljubljana & Ljubljanski grad, KNMTravel in Palma.

Več si lahko preberete v našem medijskem središču


Nazaj