Bloomberg Adria, prva panregionalna in večplatformna mreža za poslovne novice v jugovzhodni Evropi, je z delovanjem uradno začela 1. julija 2022. Vsebine bodo najprej na voljo na digitalni platformi, v prihodnjem tednu pa sledi tudi začetek televizijskega oddajanja. Novo medijsko središče, ki je osredotočeno na poslovne in finančne novice, je hkrati vzpostavljeno na petih trgih preko uredništev v Bosni in Hercegovini, na Hrvaškem, v Severni Makedoniji, Srbiji in Sloveniji.

Več kot 130 domačih novinarjev, komentatorjev, analitikov in finančnih strokovnjakov bo pripravljalo izvirno vsebino v petih regionalnih jezikih. Bloomberg Adria bo preko sodelovanja s podjetjem Bloomberg Media izkoristila poročanje 2.700 Bloombergovih novinarjev in analitikov v 120 državah. Združevala bo prevedene vsebine mreže Bloomberg News z izvirnim poročanjem iz regije ter tako ustvarila vrhunsko novičarsko središče za poslovne voditelje v Jugovzhodni Evropi.

Bloomberg Adria bo zagotovila strokovni vpogled v vzroke, kontekst in posledice dejavnikov, ki oblikujejo globalno in regionalno gospodarstvo. Nova platforma bo služila rastoči skupnosti odločevalcev in poslovnih voditeljev v regiji – prek televizije, tiska, digitalnih, mobilnih in družbenih medijev – z nepristranskim novinarstvom, ki temelji na dejstvih.

Kot novičarska storitev bo Bloomberg Adria delovala 24 ur na dan, sedem dni v tednu. Pri tem bo preko svojih studiev v Beogradu, Ljubljani, Sarajevu, Skopju in Zagrebu dnevno ustvarila osem ur televizijskega programa v živo. Z licenco podjetja Bloomberg Media bo imela nova novičarska mreža dostop do Bloombergovih obsežnih finančnih in gospodarskih vsebin, analiz in podatkov o trgih, kar bo lokalnim ekipam omogočilo, da izbirajo in prevedene zgodbe širijo na platformah Bloomberg Adria. Bloomberg Adria je plod regionalnega sodelovanja podjetij Bloomberg Media in Mtel Swiss, ki je v večinski lasti Telekoma Srbija.

»Navdušeni smo, da Bloomberg Adria z delovanjem začenja ta mesec in da bo občinstvu v Jugovzhodni Evropi omogočila dostop do vrhunskih poslovnih novic,« je dejala Soo Kang, globalna vodja v Bloomberg Media Distribution, in dodala: »Na podlagi teh lokalnih prizadevanj bo Bloomberg Adria rastoči poslovni skupnosti v regiji zagotavljala zaupanja vredne vsebine, ki temeljijo na podatkih in analizah.«

Vladimir Lučić, generalni direktor Telekoma Srbija, ob tem izpostavlja: »Telekom Srbija je zavezan zagotavljanju vrhunskih vsebin, informacij in novic več kot 11 milijonom naročnikov. Bloomberg je svetovno znan po zanesljivih poslovnih informacijah in strokovnih analizah, ki jim zaupajo vodilni poslovneži vsepovsod. V času, ko praznujemo našo 25. obletnico, smo zelo ponosni na sodelovanje s podjetjema Bloomberg Media in Bloomberg Adria, da našemu cenjenemu občinstvu po vsej Jugovzhodni Evropi zagotovimo zanesljive poslovne informacije, vpoglede in novice iz naše regije in sveta.«

»Bloomberg Adria je v prvi vrsti storitev za poslovno skupnost. Je tudi več kot poslovni medij. Je poslovna mreža in platforma za pravočasne in relevantne pogovore o regionalnem poslovanju in financah. Pogovori s predstavniki poslovne skupnosti v zadnjih mesecih potrjujejo naše prepričanje, da je tovrstna platforma v jadranski regiji manjkala. Za naš projekt smo prejeli močno podporo med regionalnimi poslovnimi voditelji, odločevalci in tudi v širši poslovni skupnosti. To, kar ponujamo, je edinstveno in ima dodano vrednost za skupnosti, ki oblikujejo gospodarstvo regije,« poudarja Samo Ošina, glavni operativni direktor družbe Bloomberg Adria.

Več informacij o družbi Bloomberg Adria, njenem programu, regionalnih redakcijah in drugih podrobnostih. Sledite vsebinam tudi na družbenih omrežjih Facebook in LinkedIn.


Nazaj