Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se je na povabilo norveškega kralja Haralda V. v sredo in četrtek, 6. in 7. novembra, mudil na prvem državniškem obisku na Norveškem. V okviru dogodka je direktorica STO, mag. Maja Pak norveški kraljevi družini, uglednim udeležencem, predstavnikom medijev in poslovni javnosti predstavila Slovenijo kot trajnosti zavezano destinacijo. Državniški obisk pod vodstvom predsednika RS Boruta Pahorja je potekal s ciljem krepitve vezi in sodelovanja med državama. Program obiska v Kraljevini Norveški je vključeval srečanja z najvišjimi predstavniki norveške kraljeve družine in vlade, med drugimi s predsednico vlade, Erno Solberg in predsednico parlamenta, Tone WilhelmsenTrøen.

Državniški obisk se je 7. novembra zaključil s slovenskim večerom, katerega so se udeležili člani norveške kraljeve družine, kralj Harald V., kraljica Sonja in kronski princ Haakon Magnus, predsednica Stortinga Tone Wilhelmsen Trøen ter drugi ugledni norveški gostje, predstavniki medijev in poslovne javnosti, med drugim tudi norveških turističnih agencij in organizatorjev potovanj. Po nagovoru predsednika države je direktorica Slovenske turistične organizacije (STO), mag. Maja Pak predstavila Slovenijo kot trajnosti zavezano deželo. Norveška trajnostni usmeritvi tako kot Slovenija daje velik pomen, kar dokazuje tudi izbor Osla za zeleno prestolnico Evrope 2019. STO je priložnost državniškega obiska ter povečane medijske pozornosti in udeležbe pomembnih predstavnikov norveškega turističnega gospodarstva izkoristila za povečanje ugleda Slovenije kot trajnostne destinacije. STO si prizadeva tudi za vzpodbujanje letalskih povezav s skandinavskimi deželami, med drugim tudi z Norveško kot perspektivnim trgom slovenskega turizma.

Direktorica STO, mag. Maja Pak, se je udeležila tudi odprtja razstave sodobnega slovenskega oblikovanja Odprti smo!, ki je bila s Centrom za kreativnost predstavljena na Milano Design Week letos aprila in ponovno septembra v Parizu, na sejmu Maison et Objet. Razstava bo na ogled v Oslu do 25. novembra 2019. 

Opis fotografije
Mag. Maja Pak, direktorica STO, je v okviru državniškega obiska predsednika Boruta Pahorja norveški kraljevi družini, uglednim udeležencem, predstavnikom medijev in poslovni javnosti predstavila Slovenijo kot trajnosti zavezano destinacijo.

Foto: Aljoša Neboljša, STA


Nazaj