Zagreb, 1. julij 2019 – Družba Boston Consulting Group je izvolila Tomislava Čoraka (naslovna fotografija) na mesto generalnega direktorja in partnerja za srednjo in vzhodno Evropo ter s tem okrepila svojo prisotnost v tej regiji. Čorak mesto prevzema s 1. julijem 2019. To je prvič, da je partner za to področje postal Hrvat. Poleg Čoraka je bilo na mesta generalnih direktorjev in partnerjev globalno imenovanih še 97 svetovalcev, vključno z dvanajstimi iz regij srednje in vzhodne Evrope, Nemčije in Avstrije.  

Tomislav Čorak (47) je bil do sedaj član vodstvenega tima v Boston Consulting Group. Izkušnje ima s svetovanjem strankam iz raznolikih sektorjev, od energetike do tovarniške proizvodnje izdelkov. Preden se je leta 2014 pridružil družbi Boston Consulting Group, je Čorak delal za podjetje za strateško svetovanje kot strokovnjak na področju energetike in procesne industrije. Še prej si je izkušnje nabiral v energetskem in tehnološkem sektorju. Čorak je na Univerzi v Zagrebu zaključil magisterij iz elektrotehnike, MBA pa je pridobil na IEDC – Poslovni šoli Bled. Z družino živi v Zagrebu. 

“V tem delu sveta se naše stranke podobno kot drugje po svetu soočajo z izzivi energetskega prehoda in množične uporabe digitalnih tehnologij”, pravi Čorak. “Kot novi generalni direktor se veselim, da bomo naše izjemno strokovno znanje lahko nudili regionalnim in mednarodnim strankam, ki delujejo v srednji in vzhodni Evropi.”

Čorak se je kot novi partner v regiji pridružil Melanie Seier Larsen, ki je bila za generalno direktorico imenovana januarja 2018. Boston Consulting Group je eno vodilnih svetovnih podjetij, ki delujejo na področju poslovnega svetovanja. Partnerstva ustvarja z gospodarskimi in družbenimi voditelji z namenom, da bi se soočili z najbolj kritičnimi izzivi in prepoznali svoje največje priložnosti. Družba Boston Consulting Group je bila ob ustanovitvi leta 1963 pionir področja poslovnih strategij. Danes strankam pomaga pri popolnem preoblikovanju poslovanja  – navdihuje za zahtevne spremembe, organizacijam omogoča rast, gradi konkurenčno prednost in je gonilna sila donosnosti podjetij.

Družbo Boston Consulting Group je junija neodvisna organizacija ALM Intelligence v svojem letnem poročilu The ALM Vanguard: Communications and Change Management Consulting 2019, imenovala za najboljše podjetje, ki se ukvarja z upravljanjem sprememb. V primerjavi z drugimi svetovalnimi podjetji po svetu je Boston Consulting Group prehitela svoje tekmece, saj je bila zaradi svojega poglobljenega strokovnega znanja in doprinosa strankam prepoznana kot prvi izbor podjetij, ki so v postopku postopnega spreminjanja ali preoblikovanju celotnega poslovanja.

Upravljanje sprememb znotraj “portfelja komplementarnih okvirov, rešitev in storitev ostaja utemeljeno na znanstveni rigoroznosti in disciplini, ki sta nezamenljivo značilni za BCG”, je zapisal ALM. Pristop BCG omogoča, da upravljanje sprememb postane “gonilna sila, zaradi katere vodje, ekipe in posamezniki v podjetju delujejo z namenom in poslanstvom”, dodaja ALM.

Globalna prodaja Boston Consulting Group je ob nespremenjenih menjalnih tečajih v letu 2018 dosegla 7.5 milijarde dolarjev, kar je 19 odstotkov več kot leto prej. Število zaposlenih v podjetju je v letu 2018 naraslo s 16.000 na 18.500 sodelavcev. Družba Boston Consulting Group je prisotna v več kot 50 državah po svetu in v prek 90 mestih.


Nazaj