Ljubljana, 15. september 2020 - Coca-Cola HBC Slovenija je med prvimi v Skupini Coca-Cola HBC predstavila ponudbo izdelkov blagovne znamke Costa Coffee v maloprodaji, gostinskem segmentu in na poti. Z vstopom v tržno kategorijo kave je Coca-Cola HBC potrdila predanost svoji viziji, da postane vodilni partner v prodaji pijače za katerikoli čas dneva in za vsako priložnost, tako da svojim kupcem in potrošnikom ponuja najboljšo, najbolj široko in najbolj prilagodljivo paleto izdelkov.

Ruža Tomić Fontana, glavna direktorica Coca-Cole HBC Slovenija poudarja: „Kava je ena od tržnih kategorij, ki nam pomaga, da postanemo vodilni partner na področju prodaje pijače za katerikoli čas dneva in za vsako priložnost. Verjamem, da lahko z vključitvijo močne blagovne znamke v našo ponudbo, kot je Costa Coffee, postanemo najboljši partner našim kupcem, tako da jim ponudimo najboljše izkušnje v svojem razredu. Naše bogate izkušnje, znanje in zaposleni nam omogočajo, da v popolnosti in z navdušenjem izkoristimo to priložnost.“

Potem ko je avgusta 2018 The Coca-Cola Company kupila znamko Costa Coffee, je Coca-Cola HBC postala prvi polnilec v sistemu Coca-Cole, ki to blagovno znamko uvaja na svojih 28 tržišč. Ponudba Coca-Cole HBC Slovenija bo obsegala široko paleto mešanic in formatov blagovne znamke Costa Coffee. Celotna ponudba izdelkov blagovne znamke Costa Coffee bo vključevala praženo kavo v zrnu, mleto kavo in kavo v kapsulah, s čimer bo pokrit širok razpon želja in potreb kupcev ter potrošnikov. Načrti, povezani z uvajanjem blagovne znamke na tržišče podjetja Coca-Cola HBC Slovenija, bodo najprej uresničeni v maloprodaji, gostinskem segmentu in na poti. Coca-Cola HBC Slovenija trenutno na tržišču ne namerava odpreti prodajalne Costa Coffee.

Costa Coffee, ki sta jo leta 1971 v Londonu ustanovila brata Sergio in Bruno Costa, priseljenca iz Italije, danes posluje na 31 mednarodnih trgih z več kot 2.700 kavarnami v Združenem kraljestvu in na Irskem ter 1.200 kavarnami po vsem svetu. Je najhitreje rastoča veriga kavarn v Združenem kraljestvu in na Irskem, po izboru potrošnikov v teh državah (2010 – 2019) pa je prejela tudi nagrado za najboljšo verigo blagovne znamke v Združenem kraljestvu in na Irskem. Costa Coffee skrbi za kakovost in trajnost svojih izdelkov. Brata Costa sta preizkusila 112 mešanic preden sta se odločila za tisto, ki si zasluži postati Signature Blend, mešanica, po kateri so postali prepoznavni. Danes je manj kot 5 % vseh kavnih zrn na svetu dovolj dobrih za Costa Coffee, vsa zrna, ki jih uporablja Costa Coffee pa imajo certifikat organizacije Rainforest Alliance. Costa Coffee spoštuje tudi druge standarde, ki ščitijo rastlinski in živalski svet, naravne habitate, delavske pravice in lokalne skupnosti.

O Skupini Coca-Cola HBC
Coca-Cola HBC je vodilno podjetje za polnjenje izdelkov družbe Coca-Cola Company, ki proda več kot 2 milijarde zabojev. Odlikuje ga močna geografska prisotnost, saj posluje v 28 državah in oskrbuje trg, ki šteje okrog 595 milijonov ljudi. Coca-Cola HBC ponuja širok razpon za zaužitje pripravljenih brezalkoholnih pijač v kategorijah gaziranih pijač, sokov, vode, športnih in energijskih napitkov, čaja in kave. Coca-Cola HBC je predana spodbujanju trajnostnega razvoja, da bi ustvarila vrednost za svoje poslovanje in družbo. To vključuje ponudbo izdelkov, ki zadovoljujejo potrebe potrošnikov po napitkih, negovanje odprtega in vključujočega delovnega okolja, skrb za zaščito in ohranitev okolja v poslovanju ter prispevek k družbenemu in gospodarskemu razvoju lokalnih skupnosti. Coca-Cola HBC je imenovana za globalno vodilno podjetje v panogi pijač v sklopu svetovnega in evropskega indeksa trajnostnega razvoja Dow Jones, prav tako pa je uvrščena v indeks FTSE4Good.

Delnice podjetja Coca-Cola HBC so uvrščene v najvišji razred Londonske borze, t. i. premium listing (LSE: CCH), poleg tega pa kotirajo tudi na Atenski borzi (ATHEX: EEE). Več o tem lahko preberete TUKAJ.


Nazaj