DPDgroup pričakuje kar 22 % povečanje količine paketov, na Cyber ponedeljek, 26. novembra, so dosegli celo število 9 milijonov distribuiranih paketov. Spletno nakupovanje se je v zadnjem obdobju podvojilo, s tem ko je spletna prodaja v Evropi dosegla kar 11 % rast, s 534 € bilijoni prometa v letu 2017 in napovedjo za kar 13 % rast vse do 602 € bilijonov v letu 2018.

Največji delež tega spletnega nakupovanja v Evropi se opravi prav ob koncu leta, vse od Črnega petka, 23. novembra, Cyber ponedeljka, 26. novembra, in nato v času novoletnih praznikov in božičnih nakupov. To obdobje se je sedaj nekoliko zavleklo celo v prvo polovico Januarja drugo leto, z razmahom spletnega nakupovanja daril.

Prav zaradi tega letos DPDgroup pričakuje kar 22 % povečanje količine paketov, čemur priča že Cyber ponedeljek, ko je bilo dosežnih kar 9 milijona distribuiranih paketov. Podoben vrhunec se načrtuje še 22. decembra, ko se pričakuje, da se bo število 9 milijonov distribuiranih paketov preseglo. Zaradi povečane količine dela v tem obdobju leta se je podjetje DPD Slovenija že pričelo pripravljati nekaj mesecev prej.

V ta namen so zaposlili in usposobili nove voznike, da bodo ti v obdobju vrhunca sezone sposobni kvalitetno izvajati storitve za njihove stranke. Poleti so odprli novi depo v okolici Celja, v pričetku oktobra pa v Dekanih pri Kopru. Na ta način so razbremenili dotlej obstoječa depoja v Ljubljani in Mariboru, ter se dobro pripravili na povečan obseg dela. Poleg tega so njihove dostavne zmogljivosti še bolj okrepljene s t. i. presort sistemom, ki pospešuje operativne procese.

Tudi DPDgroup pripravljen na izziv
Kot strokovnjak na področju dostave paketov so v DPDgroup sprejeli jasne ukrepe, ki jih bodo vodili v prihodnje dni:
- Podaljšan odpiralni čas in delovanje v vseh 900-ih depojih po Evropi;
- Dodane nove poti in vozniki, da olajšajo dostavne poti na najbolj frekventna obdobja;
- Načrtovane so tudi dodatne mednarodne zmogljivosti v Linehaulu;
- Okrepljena komunikacija med posameznimi oddelki, kjer se predhodni prevzemi paketov komunicirajo v tesnem sodelovanju  s strankami.

Preden opravite nakup je pomembno, da poznate podjetje, ki vam bo paket dostavilo
V tem ključnem obdobju, ko količina spletnih nakupov naraste, DPDgroup razkrije tudi premierno predstavitev svoje e-shopper barometer raziskave: kar 72 % spletnih nakupovalcev je mnenja, da je pomembno, da vedo, kdo bo ob spletnem nakupu njihov paket tudi dostavil, saj jih ta informacija zelo pomirja.

Poročilo DPDgroup e-shopper barometer 2018 bo v celoti objavljeno na spletni strani DPDgroup in socialnih omrežjih vse do sredine januarja 2018.