V okviru obsežne predstavitve slovenske logistike na Expu 2020 se je včeraj v soorganizaciji javne agencije Spirit Slovenija in Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije odvil dobro obiskani poslovni forum, ki je v središče postavil možnosti za preboj inovativnih transportnih in logističnih storitev, ki jih razvija slovensko malo gospodarstvo.

Poslovni forum, ki so se ga poleg predstavnikov slovenskih podjetij, udeležili tudi številni gostje iz drugih držav, predstavlja drugi del dni slovenske logistike, v okviru katerih se na največjem svetovnem dogodku tega leta predstavlja skupno več kot 40 slovenskih podjetij. V okviru skupne predstavitve sta Expo obiskali dve poslovni delegaciji, ki sta ju skupaj z javno agencijo Spirit Slovenija soorganizirali Gospodarska zbornica Slovenije ter Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije.

Logistika je pomemben del slovenskega gospodarstva, ki ima velik potencial za razvoj v prihodnjih letih, je na včerajšnjem poslovnem forumu uvodoma izpostavil generalni komisar Slovenije za Expo, Matic Volk (naslovna fotografija), to oceno pa je delil tudi Peter Pišek, predsednik sekcije za promet pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije. Pišek je povedal, da bo Evropski logistični trg po predvidevanjih do leta 2025 rasel po 4,4 -  odstotni letni stopnji. Milan Slokar, predsednik sekcije za prevoz blaga v cestnem prometu pri Gospodarski zbornici Slovenije je dodal, da »Slovenija predstavlja najhitrejšo in najkrajšo pot v srce Evrope iz Bližnjega in Daljnega vzhoda«, kar po njegovem prepričanju predstavlja izjemno priložnost, ki bi jo slovensko gospodarstvo moralo znati izkoristiti v svoj prid.

Predstavitev transportne industrije in prednosti cestnega transporta sta udeležencem predstavila prof. dr. Maja Fošner in prof. dr. Andrej Lisec iz Fakultete za logistiko Univerze v Mariboru. V zadnjem delu včerajšnjega poslovnega foruma pa se je predstavilo podjetje Petrol, ki je osvetlilo načrte za zeleni prehod družbe v poslovanje po meri najvišjih okoljskih standardov, kar je razvojni cilj, ki se mu mora hitreje in koreniteje prilagoditi tudi celotni logistični sektor.


Nazaj