Ljubljana, 9. januarja 2018 – Novo leto so v A.T. Kearneyju zaznamovala napredovanja sodelavcev te globalne svetovalne družbe. Ekipo partnerjev je okrepil še tretji slovenski strokovnjak Domen Zadravec, poleg dosedanjih dveh partnerjev – Branka Žibreta in Alenke Triplat. Tovrstna napredovanja svetovalcem prinašajo večji obseg odgovornosti in so dokaz kakovosti ključnih kadrov za naročnike. Usposobljena ekipa sodelavcev prispeva h krepitvi položaja družbe A. T. Kearney v regiji jugovzhodne Evrope.

Domen Zadravec je bil izvoljen v partnerja s 1. januarjem 2018. Gre za najvišji možni rang v organizacijski strukturi družbe A.T. Kearney. Domen se je družbi pridružil leta 2008 in svetuje najvišjemu vodstvu vodilnih regionalnih in globalnih podjetij v Evropi s fokusom na jugovzhodno Evropo. Dve leti je tudi preživel v Sydneyju, kjer je svetoval podjetjem v Aziji. Specializiran je za delo v finančnih institucijah in na področjih strateške transformacije, prodajne učinkovitosti, stroškovne optimizacije ipd. Je magister poslovnih ved, ki je ta naziv pridobil na IE Busines School v Madridu.

Ob izvolitvi je Zadravec povedal: »Svet se spreminja z izjemno hitrostjo in izzivov našim klientom ne manjka. V družbi A.T. Kearney smo v zadnjih letih razvili ogromno novih znanj in pobud, s katerimi odgovarjamo na te spremembe. V prihodnje si bomo prizadevali za še hitrejše odzivanje na potrebe klientov in vnesli dodatno mero inovativnosti s ciljem, da ostanemo prvi naslov za strateško preobrazbo naročnikov v regiji jugovzhodne Evrope in drugod po svetu. Tako bomo še naprej prispevali k rasti naših klientov in hkrati razvijali našo družbo in sodelavce.«

»Izvolitev v partnerja je rezultat izjemnih uspehov in sposobnosti naših svetovalcev ter odraža uspešno in sistematično razvijanje talentov v naši družbi. Je tudi dokaz uspešnega delovanja A.T. Kearneya v ožji regiji jugovzhodne Evrope in tudi širše v vzhodni Evropi,« poudarja Branko Žibret, partner in direktor A.T. Kearneya za vzhodno Evropo, ki obsega skupaj 15 držav (Rusija, Poljska, Ukrajina, Turčija, Češka, Romunija, Madžarska, Hrvaška, Slovenija, Srbija, Črna gora, Bosna in Hercegovina, Slovaška, Makedonija in Bolgarija).

V regiji jugovzhodne Evrope ekipa družbe A. T. Kearney šteje več kot 20 svetovalcev, ki so vključeni v projekte na štirih trgih: v Sloveniji, na Hrvaškem, v Srbiji ter Bosni in Hercegovini. Domen Zadravec je postal že tretji partner v A.T. Kearneyu, ki prihaja iz te regije. V letu 2017 je bila v partnerko izvoljena še Alenka Triplat, že pred časom pa Branko Žibret. Med slovenskimi strokovnjaki sicer izstopa še Marko Derča, ki v družbi deluje kot podpredsednik in vodja skupine za digitalizacijo v vzhodni Evropi.

www.atkearney.com