Ljubljana, 12. september – Družba IKEA je zaključila vse postopke izbire glavnih izvajalcev del za izgradnjo trgovine IKEA v Sloveniji kot tudi za izgradnjo pripadajoče potrebne infrastrukture.

Trgovino v ljubljanskem BTC City-ju bo gradilo devet (9) izbranih izvajalcev: Pomgrad (glavni izvajalec gradbenih del za trgovino in parkirišča), Kolektor Koling (izvajalec za infrastrukturo in ceste), IMP (izvajalec elektro inštalacij za trgovino), KM Instalacija (izvajalec strojnih in vodovodnih inštalacij), Elevatis/Kleeman (podjetje, zadolženo za dvigala in vertikalni transport), Filbis/Irgo (podjetje, zadolženo za geotermalna dela), Metronic (podjetje za sisteme za avtomatizacijo in nadzor zgradb), Fibernet Solar (podjetje, zadolženo za namestitev sončnih celic) in Boyden (podjetje, zadolženo za upravljanje gradnje in nadzor nad gradbiščem). Z zaključenim izborom izvajalcev del je družba IKEA danes praktično že pripravljena na začetek gradnje, ki se bo lahko začela, kakor hitro bodo izpolnjene vse zaveze iz memoranduma z Mestno občino Ljubljana (MOL).

Na povabilo družbe IKEA za oddajo ponudbe glede sodelovanja pri izgradnji trgovine v Ljubljani se je odzvalo 30 slovenskih in 6 tujih gradbenih podjetji (iz Evrope), med njimi je IKEA izbrala devet (9) najboljših ponudb. Vsa izbrana podjetja imajo ustrezne reference ter izpolnjujejo vse pogoje in zahteve družbe IKEA, ki jih opredeljuje njihova globalna politika delovanja, vključno s trajnostnim razvojem ter odgovornim in etičnim poslovanjem.

Vladislav Lalić, regionalni direktor za nepremičnine in razvoj družbe IKEA SEE, je povedal: »Zaključek postopka za izvajalce gradbenih del je za nas zelo pomemben trenutek. S tem smo še korak bližje odprtju trgovine IKEA v Sloveniji in približevanju naših cenovno dostopnih pohištvenih izdelkov ljudem v Sloveniji. Z zaključeno izbiro izvajalcev gradbenih del smo v družbi IKEA v tem trenutku v celoti pripravljeni na začetek gradnje. Pripravili smo namreč tudi že vse potrebne projekte za pridobitev vseh osmih (8) gradbenih dovoljenj. Tako čakamo le še na pravnomočnost okoljevarstvenega soglasja in izpolnitev memorandumskih zavez s strani MOL. Prepričani smo, da se bodo tudi ti postopki zaključili v najkrajšem možnem času in da bomo lahko kmalu pripeljali našo vizijo »ustvarjanje boljšega življenja za mnoge ljudi« tudi v Slovenijo. Z vstopom na slovenski trg odgovarjamo na močno povpraševanje po našem širokem izboru cenovno dostopnih pohištvenih izdelkov, ki jih bomo tako približali številnim ljudem v Sloveniji. V izgradnjo trgovine, ki se bo raztezala na 30.000 m2, ponudila izbor 9.000 izdelkov in zaposlila okoli 300 ljudi, bomo investirali približno 90 milijonov evrov. Z našo prvo trgovino v Sloveniji želimo odgovoriti na številne potrebe ljudi in jim prinesti širok nabor pohištva dobre kakovosti, izgleda, uporabnosti in trajnosti po ugodnih cenah in bliže njihovemu domu«.

 www.ikea.com