Nakupovalne navade se spreminjajo. Pandemija virusa COVID-19 je s seboj prinesla številne omejitve, ob tem pa se načini plačevanja spreminjajo in to vse hitreje, kažejo rezultati globalne raziskave podjetja Mastercard o mnenju potrošnikov na 15 trgih. Potrošniki se vse bolj odmikajo od gotovine k brezstičnim digitalnim oblikam plačevanja in ob tem verjamejo, da bodo te spremembe ostale z nami tudi v prihodnje. Porast je mogoče zaznati tudi na segmentu e-trgovine in to po vsem svetu, poroča Mastercard SpendingPulse, ki ugotavlja da potrošniki vse pogosteje nakupujejo prek spleta.

Raziskava beleži evolucijo načinov plačevanja in razkriva dva bistvena trenda:

Bistven upad plačevanja z gotovino v trgovinah: tedenska raziskava Mastercard, prvič izvedena 27. aprila, razkriva, da skoraj vsak sedmi od desetih potrošnikov meni, da je prehod na digitalno plačevanje verjetno trajen, in skorajda polovica namerava gotovino uporabljati manj tudi po koncu pandemije. V azijsko-pacifiški regiji skoraj polovica (46 %) anketirancev meni, da gotovino uporabljajo manj pogosto kot v preteklosti, dve tretjini latinskoameriških potrošnikov pa trdi, da gotovino uporablja manj oziroma sploh ne. V Evropi, kjer je brezstično plačevanje doseglo najvišjo stopnjo penetracije že pred pandemijo, je 64 % vprašanih kot svoj najbolj priljubljeni način plačevanja izbralo brezstična plačila.

Hitra porast e-trgovanja: Nedavno predstavljeno poročilo podjetja Mastercard z naslovom Recovery Insights: Shift to Digital razkriva, da je popularnost e-trgovanja zabeležila doslej nedoseženo raven. Mastercard SpendingPulse1, ki meri maloprodajo ne glede na izbrano vrsto plačil, vključno z gotovino in čeki, medtem kaže, da se je obseg e-trgovanja v Združenih državah Amerike v mesecu maju povečal za 93 % v primerjavi z majem leto poprej. V aprilu in maju je e-trgovanje doseglo še nikoli doseženih 33 % celotne maloprodaje v Združenem kraljestvu (brez upoštevanja avtomobilov, bencina in restavracij). Opomba: e-trgovanje je opredeljeno enako kot v definiciji v Popisu*.

»Medtem ko nihče ni mogel napovedati sveta, kot ga doživljamo danes, je ta situacija okrepila potrebo, da nadaljujemo z evolucijo potrošnikove plačilne izkušnje na način, da se bo ta prilagodila potrošnikom kjerkoli se bodo nahajali,« je dejal Jorn Lambert, izvršni podpredsednik oddelka za digitalne rešitve. »Že vrsto let se osredotočamo na izgradnjo digitalnih zmogljivosti in prav to nam je omogočilo, da smo ta vse hitrejši prehod na digitalna plačila izvedli nemoteno. Malo verjetno je, da se bomo povrnili k starim plačilnim navadam.«

Gradnja temeljev za plačila v prihodnosti
Od klika na »plačilo« na spletni strani e-trgovine do uporabe brezstičnega terminala podjetje Mastercard ponuja svoje izkušnje in tehnologijo ter ob tem ustvarja ključna partnerstva pri zagonu inovacij, ki bodo zagotovila dobre temelje za oblikovanje sistema plačil v prihodnosti.

Uporaba podatkov neobčutljive narave za višjo varnost: storitev Mastercard Digital Enablement Service (MDES) številko kartice spremeni v žetone (tj. izvede tokenizacijo), ki so neuporabni za prevarante, in odpravlja potrebo po ročnem posodabljanju podatkov kartice. Paket storitev MDES trenutno uporablja več kot 2.600 izdajateljev kartic in 1.200 pridobiteljev, Mastercard pa obenem hitro pridobiva nove globalne partnerje, vključno s podjetji, kot so Adyen, Braintree, PayPal Service, Etsy, Mercado Libre/Mercado, Mastercard Payment Gateway Services (MPGS), Pago, PayPal, Stripe, Thales, T-Mobile in Yandex.Checkout, s ciljem zagotavljanja globalne dostopnosti ter varne storitve.

Plačila na klik za hitrejše plačevanje: Click to Pay, storitev Mastercard za plačilo na klik, tokenizacijo uporablja za zavarovanje podatkov o kartici in odpravlja potrebo po uporabi gesel. Vstop v sistem je enostaven za potrošnike, ki sedaj obsegajo tudi na desetine milijonov imetnikov kartic Citi v ZDA. Ti lahko osebne varnostne elemente kartic iz bančne mobilne aplikacije pošljejo trgovcem in uporabijo Click to Pay. Click to Pay trenutno omogoča več kot 10.000 trgovcev, vključno s podjetji Crate & Barrel, Expedia, Fresh Direct in Saks Fifth Avenue. Tehnološki partnerji, kot so storitve Mastercard Payment Gateway Services (MPGS), so pomembni za omogočanje odobritve s strani trgovcev, Mastercard pa  tesno sodeluje tudi z ACI Worldwide, Aurus, Global Payments in Square.

Digital First poganja možnost izbire za potrošnike: mobilne naprave so poglavitni vir komunikacije, informacij in vse pogosteje tudi nakupovanja postale že pred trenutno pandemijo. Zato so se namesto zgolj nudenja podpore digitalnim doživetjem za fizične kartice osredotočili na celovito oblikovanje digitalnih izdelkov, pri čemer fizična kartica ni potrebna. Letos poleti je Mastercard vzpostavili partnerstvo s podjetjema Samsung in SoFi za predstavitev »Digital First« debetne kartice, katere delovanje temelji na računu za upravljanje z gotovino Samsung Money by SoFi. Prav tako so zagnali tudi programe Digital First v Latinski Ameriki s podjetjem Falabella, v Singapurju in na Filipinih z GrabPay, v Hong Kongu z Mox by Standard Chartered in banko WeLab Bank ter z zadružnimi bankami v Nemčiji.

»Trenutno prestajamo izjemno zahtevno obdobje za posameznike, skupnosti in podjetja, a vseeno opažamo lastovke sprememb, ki jih s seboj prinaša vse večje število potrošnikov in podjetij, ki sprejemajo nove tehnologije za omogočanje hitrejše, enostavnejše in varnejše prihodnosti,« je dodal Lambert.

Metodologija
Lastna raziskava Mastercard, izvedena med 27. aprilom in 17. majem 2020, med odraslimi, starimi več kot 18 let. Raziskava je obsegala 6.750 intervjujev v 15 državah: Avstraliji, Braziliji, Kitajski, Kolumbiji, Franciji, Nemčiji, Indiji, Italiji, Španiji, Japonski, Mehiki, Rusiji, Združenih arabskih emiratih, Veliki Britaniji in Združenih državah Amerike.

1O Mastercard SpendingPulse
Mastercard SpendingPulse™ poroča o maloprodajnih številkah z uporabo vseh plačilnih sredstev na izbranih svetovnih trgih. Ugotovitve temeljijo na skupni prodajni aktivnosti v plačilni mreži Mastercard in ocenami na podlagi anket za nekatere druge plačilne oblike, kot so gotovina in čeki. SpendingPulse ™ tako nikakor ne vsebuje, ne odraža in se ne nanaša na dejanske poslovne ali finančne rezultate podjetja Mastercard ali določene podatke izdajateljev plačilnih kartic.

*E-trgovanje obsega prodajo blaga in storitev, pri katerih kupec odda naročilo oz. sta cena in pogoji prodaje dogovorjena prek interneta, mobilne naprave (M-trgovina), ekstraneta, omrežja elektronske izmenjave podatkov (EDI), elektronske pošte ali drugega primerljivega spletnega sistema. Plačilo se lahko ali pa ne izvede prek spleta.


Nazaj