Jutri, 17. novembra, bo v Ljubljani že peti simpozij učinkovite rabe energije na temo »Učinkovita raba energije v infrastrukturi.« Dogodek, ki ga organizira Slovensko-nemška gospodarska zbornica na pobudo Zveznega ministrstva za gospodarstvo in tehnologijo iz Nemčije, bodo popestrili prav posebni gostje. 

Trije francoski študentje, imenovani The Pilgreens, se bodo namreč jutri na povabilo društva za električna vozila DEVS s svojim električnim vozilom Tuk-Tuk ustavili pri hotelu Four Points by Sheraton Ljubljana, kjer bodo zbranemu občinstvu predstavili svoje dosedanje potovanje. Študentje namreč želijo s svojim potovanjem iz tajskega Bangkoka do francoskega mesta Toulouse dokazati, da lahko preprosto vozilo z električnim pogonom brez težav opravi več kot 20 tisoč kilometrov dolgo pot. 

Ta ekipo z električnim Tuk-Tukom vodi skozi 16 držav, prevozili pa jo bodo v 120 dneh, pri čemer se študentje zanašajo zgolj na energijo iz sončnih celic in dobrosrčnost tujcev, ki jim odstopijo električno vtičnico, iz katere nato napolnijo dve bateriji svojega vozila.

Kdaj: 17. 11. 2015 ob 14:30
Kje: Four Points by Sheraton Ljubljana (nekdanji Mons), Pot za Brdom 4, Ljubljana

Vabljeni na dogodek