Ljubljana, 22. september 2017 – Popotniki iz Slovenije bodo lahko odslej lažje prišli v Zagreb in ujeli svoj let v Dubaj z letalsko družbo Emirates, zahvaljujoč novemu partnerstvu s prevozno družbo GoOpti. Nova, priročna avtobusna storitev bo na voljo iz Ljubljane. Potniki bodo do letališča Franjo Tuđman prispeli v približno dveh urah, kjer se bodo nato vkrcali na svoj let družbe Emirates.

Potniki se lahko na avtobus vkrcajo na dveh postajališčih, in sicer ob 10.00 pred glavnim terminalom na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana (LJU), in nato ob 10.30 na Železniški postaji Ljubljana (LJR), na križišču Miklošičeve ceste in Trga osvobodilne fronte. S to prevozno storitvijo bodo potniki prispeli na zagrebško letališče do 12.30, torej ob popolni uri za prijavo na let družbe Emirates, ki odhaja ob 14.40.

Rezervacija in naročilo storitve avtobusnega prevoza sta zelo preprosta. Ko potnik rezervira let na emirates.com ali pri svojem lokalnem potovalnem agentu, takoj izbere postajališče, kjer želi vstopiti na avtobus. Na dan potovanja tako ni potrebna predhodna prijava ali nakup vozovnice za vožnjo z avtobusom, potnik mora predložiti le veljaven potni list. Nova prevozna storitev se lahko uporablja samo v kombinaciji z rezervacijo leta pri družbi Emirates. Iz družbe sporočajo tudi, da potniki zaradi varnostnih razlogov ne morejo prijaviti svoje prtljage na avtobusnih postajališčih za celotno potovanje, to bodo kot običajno še naprej morali storiti, ko prispejo na letališče v Zagrebu.

Ob povratku na letališče v Zagreb potniki kot običajno najprej opravijo carinske in imigracijske postopke, nato prevzamejo svojo prtljago in se namenijo v pritličje terminala, kjer jih bo čakal avtobus GoOpti. Ob vstopu v avtobus ponovno predložijo samo svoj veljaven potni list – brez predhodne prijave in vnaprejšnjega nakupa vozovnice.

Redni let med Zagrebom in Dubajem, ki je na voljo od junija letos, omogoča dostop do več kot 150 svetovnih destinacij v globalnem omrežju letalske družbe Emirates za potnike, ki letijo iz Zagreba in obratno. Potovanje v Šanghaj, Peking, Bangkok in Kuala Lumpur, ali v Sydney in Melbourne, je tako mogoče z enim letom in enim postankom v osrednjem vozlišču družbe Emirates v Dubaju.

Za let iz Zagreba je Emirates namenil eno od svojih flot letal Boeing 777-300ER s konfiguracijo kabine za potnike v treh razredih, in sicer osem zasebnih apartmajev v prvem razredu, z avtomatskimi drsnimi vrati za zagotavljanje zasebnosti, osebnim mini barom in sedeži, ki jih je moč spustiti v popolnoma ležeč položaj, 42 sedežev v poslovnem razredu in 310 prostornih sedežev v ekonomskem razredu.

Za dodatne informacije, rezervacije in naročila naj potniki obiščejo www.emirates.com ali pokličejo klicni center na +385 1 48 29 493.


Nazaj