Ljubljana, 14. novembra 2017 - Slovenija bo v tem tednu središče zdraviliškega sveta. V Zdravilišču Radenci se bo 16. novembra namreč odvijala konferenca ENSPA - European Natural Spas and Wellness Conference. Izjemni predavatelji vodilnih svetovnih institucij s področja zdraviliškega zdravljenja, balneologije, termalizma, rehabilitacije in wellnessa bodo delili znanja s slovenskimi  strokovnjaki.

Skupnost slovenskih naravnih zdravilišč (SSNZ), pobudnik in organizator konference, ki združuje 15 slovenskih naravnih zdravilišč, s tem mednarodnim dogodkom obeležuje svojo 60. obletnico delovanja in prisotnosti med najboljšimi evropskimi ponudniki zdraviliških storitev.

Konferenca ENSPA, pod pokroviteljstvom Ministrstva Republike Slovenije za gospodarski razvoj in tehnologijo ter v partnerstvu s Slovensko turistično organizacijo, v Zdravilišču Radenci gosti vrhunske strokovnjake, izjemne zdravnike in predstavnike vodilnih mednarodnih organizacij na področju termalizma, balneologije in wellnessa. Udeleženci konference bodo seznanjeni z nedavnimi raziskavami na področju hidroterapije in zdraviliškega zdravljenja, s primeri najboljših praks iz Slovenije, Nemčije, Hrvaške in Madžarske, hkrati pa bodo skupaj  poiskali odgovore na vprašanje, kako preoblikovati srednjo in vzhodno Evropo v prestižno wellness destinacijo.  Na konferenci s strokovnimi prispevki sodelujejo predstavniki najpomembnejših svetovnih in evropskih institucij, kot so FEMTEC - The World Federation of Hydrotherapy and Climatotherapy, ESPA – European Spas Association, ISMH - International Society of Medical Hydrology and Climatology, OMTh – Organisation Mondiale du Thermalisme, GWI – Global Wellness Institut ter številni ugledni domači in tuji predavatelji.

Iztok Altbauer, direktor SSNZ, je ob napovedi konference ENSPA dejal: »Največji mednarodni zdraviliški dogodek ob 60. obletnici Skupnosti slovenskih naravnih zdravilišč je izjemna priložnost za mreženje, spoznavanje, učenje in povezovanje. To nas navdaja s ponosom, da smo del iste globalne družine, ki si prizadeva za krepitev zdravja, dobrega počutja in čuječnosti po vsem svetu«.

Mag. Maja Pak, direktorica Slovenske turistične organizacije, pa je ob tem dodala: »Častitljiv jubilej 60 let Skupnosti slovenskih naravnih zdravilišč je priložnost za izpostavitev velikega pomena slovenskih naravnih zdravilišč pri razvoju in promociji Slovenije kot zelene, aktivne in zdrave 5-zvezdične destinacije. Zdravilišča so bila, so in bodo tudi v prihodnje eden ključnih partnerjev STO. To partnerstvo je na dodanem pomenu pridobilo v zadnjih dveh letih, ko smo skupaj na številnih dogodkih in z vsemi ključnimi orodji Slovenijo predstavljali kot deželo zdravih voda. Veselim se nadaljnjega odličnega sodelovanja pri uvrščanju Slovenije in slovenskih naravnih zdravilišč v sam vrh najbolj prepoznavnih in zaželenih destinacij ter turističnih ponudnikov«.

Program in več informacij o konferenci najdete tukaj.

www.slovenia-terme.si